Između dvije vatre (1991)

ONLY THE LONELY (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Neoženjeni čikaški policajac koji živi sa majkom ima problema u pronalaženju djevojke

 
Režija: Chris Columbus
Scenarij: Chris Columbus
Uloge: John Candy, Maureen O'Hara, Ally Sheedy, Anthony Quinn, James Belushi, ...

Filmografija

Redatelj ove pomalo staromodne priče Chris Columbus (r. 1958.) karijeru je počeo prodajom scenarija za komični horror "Gremlini" (1984.) studiju Stevena Spielberga.Nekoliko godina poslije počeo je režirati filmove.U filmu "Između dvije vatre" u ulozi Dannyja briljirao je John Candy, američki glumac rođen u Kanadi 1950. godine. Od svoje 22. godine nastupao je na televiziji i filmu gdje je ostvario više od šezdeset pretežno komičnih uloga. Njegova je sjajna karijera tragično prekinuta kad je u 44. godini umro od srčanog udara na snimanju vesterna.

Danny (John Candy) je 38-godišnji policajac iz Chicaga koji živi sa svojom posesivnom i sebičnom majkom Rose (Maureen O'Hara). Život mu postane ljepši kad se zaljubi u Theresu (Ally Sheedy), sramežljivu i usamljenu djevojku koja radi u očevom pogrebnom poduzeću. Rose vidi da su Danny i Theresa sretni zajedno i uplaši se da će ostati bez sina pa pokušava okončati njihovu vezu. Dannyja brat Patrick (Kevin Dunn) na sve načine uvjerava da se ne ženi, već da brine o njihovoj majci. Baš kao Patrick, i Dannyjev prijatelj Sal (James Belushi) se protivi ženidbi te ga uvjerava da može pronaći bolju priliku od Therese.

"Sam u kući“, "Harry Potter i kamen mudraca“, "Harry Potter i odaja tajni“ samo su neke od velikih filmskih uspješnica Chrisa Columbusa. U romantičnoj komediji "Između dvije vatre“, koju je režirao Columbus između prvog i drugog dijela "Sam u kući“, glavna uloga pripala je simpatičnom i neprežaljenom Johnu Candyju, a kao koproducent se pojavljuje veliki John Hughes.

Osim Johna Candyja, sve nas je oduševila Maureen O'Hara, koja se izričito zbog ove uloge vratila iz mirovine na velika platna. U sporednim ulogama pojavljuju se James Belushi i neizostavni Macaulay Culkin, kojemu je to bila treća suradnja s Johnom Candyjem te slavni Anthony Quinn. John Candy je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta u nešto ozbiljnijoj roli od onih u kojima smo ga običavali gledati te je svojom predstavom potvrdio da mu je mjesto među velikim holivudskim legendama.


Komentari (0)

Foto