Drugi svijet (2003)

RIVERWORLD (Originalni naziv)

avantura fantastika sf

Priča prema romanima P. J. Farmera o alternativnom svijetu koji postoji nakon smrti

 
Režija: Kari Skogland
Scenarij: Philip Jose Farmer, Stuart Hazeldine
Uloge: Brad Johnson, Karen Holness, Emily Lloyd, Jeremy Birchall, Kevin Smith

Filmografija

U svojim cijenjenim i popularnim djelima romanopisac Philip Jose Farmer ocrtao je alternativni svijet koji postoji s one strane života i smrti, alegorijski zapravo pripovijedajući o realnim odnosima i situacijama u stvarnom svijetu. Taj zahvalni materijal u ovome je televizijskom filmu na ekran prenio redatelj Kari Skogland, spajajući znanstvenu fantastiku, avanturistički film i životnu dramu u vizualno atraktivnu i uzbudljivu cjelinu...

Što se s nama događa kada umremo? U uzbudljivoj ekranizaciji popularnih znanstveno - fantastičnih romana Philipa Josea Farmera dobit ćemo jedan od mogućih odgovora.

Nakon što američki astronaut Hale (Brad Johnson) pogine, on se, zajedno s ljudima iz različitih epoha ljudske povijesti, reinkarnira na tajanstvenoj planeti Riverworld. Ljudima je ostavljena sloboda da sami stvaraju društvo od početka, ali ih ipak nadgleda tajnovita skupina zakrabuljenih bića. Njihove aktivne intervencije su rijetke, a motivi nepoznati. Svatko tko je živio na Zemlji naći će se na ovoj planeti, uključujući i izvanzemaljce koji su u Haleovoj budućnosti na njoj i umrli. Početne nesuglasice oko načina kojim treba ustrojiti društvo vrlo će brzo prerasti u prave ratne sukobe.

U glavnoj ulozi astronauta, koji se neće pomiriti s unaprijed određenim raspletom, gledamo odličnog Brada Johnsona.


Komentari (0)

Foto