Mora u kući iz snova (2007)

Nero Bifamiliare (Originalni naziv)

komedija

Novi dom Vittoria i Marine ima samo jednu manu, nepodnošljive susjede

 
Režija: Federico Zampaglione
Scenarij: Rudolph Gentile, Federico Zampaglione
Uloge: Claudia Gerini, Luca Lionello, Emilio De Marchi, Anna Marcello

Filmografija

Sa svojim iskustvom s videoklipovima, redatelj/scenarist Federico Zampaglione (koji je u Italiji poznati kantautor popularnog benda Tiromancino) napokon je stvorio ovaj film, ne više ograničen na tri ili četiri minute. Međutim, glazba nikad nije daleko od Zampaglioneovog uma pa je album za film prepun pjesama Tiromancina, koje spretno koristi da bi naglasio svoju osudu opsesivnog uspona buržoazije.

Marina (Claudia Gerini) i Vittorio (Luca Lianello) tek su se uselili u svoju kuću iz snova, dvojnicu u stambenoj zajednici. "Valle Serena“ ima ograđenu stražarevu kućicu, mali vrt i – tik do njih, s druge strane žbuke tanke kao papir – susjede iz noćne more. Slotko (Emilio De Marchi) i Bruna (Anna Marcello) žive bučnim, nepristojnim i nipošto talijanskim životnim stilom. Zvukovi koji izlaze iz Slotkova glasnog radija čak se uvlače u Vittoriove snove. Ali jednog jutra nakon buđenja par shvaća da prošla noć nije bila san – pljačkaši su im ispraznili kuću.

Naravno, Vittorio odmah posumnja na svoje marginalizirane susjede i tako „Mora u kući iz snova“ započinje svoj spust u najcrnju od crnih komedija.
 


Komentari (0)

Foto