Pljačka (2004)

ART HEIST (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Stručnjakinja za umjetnost istražuje pljačku vrlo vrijedne slike iz španjolske galerije

 
Režija: Bryan Goeres
Scenarij: Evan Spiliotopoulos, Diane Fine
Uloge: Ellen Pompeo, William Baldwin, Abel Folk, Simón Andreu, Ed Lauter

Filmografija

Vrlo dobar televizijski akcijski triler "Pljačka" ne donosi ništa novo ni svome žanru, niti svome pod-žanru, ali ga se isto tako ni jedan ni drugi ne moraju sramiti jer je riječ o napetom i zabavnom krimiću. Akcijske scene znalački su pomiješane s romantičnima, a sve je začinjeno glamurom galerije i muzeja visoke umjetnosti.

U iznimno odvažnoj pljački ugledne španjolske galerije, između ostalih, ukradena je i vrlo vrijedna umjetnička slika. Kao pomoć istražiteljima pozvana je njujorška stručnjakinja za umjetnost Sandra Walker (Ellen Pompeo). Sandra je samohrana majka, koja je bila u braku s policijskim detektivom Bruceom (William Baldwin). Dok je ona daleko, ostavi mu na čuvanje njihovu kći. Kako se istraga oteže, Bruce se počinje brinuti za Sandru, pogotovo kada sazna kako radi uz bok Danielu Marinu (Abel Folk), s kojim se još davno borio za njenu naklonost. Nekoliko ljudi upletenih u cijelu priču biva ubijeno pa Bruce kreće u Španjolsku pomoći Sandri.

William Baldwin ostvario je jednu od svojih prepoznatljivih uloga, prekrasna Ellen Pompeo pokazala je kako se dobro snalazi i izvan bolnice u Seattleu u seriji "Uvod u anatomiju", ali posebno je dojmljiv manje poznati Abel Folk kao sumnjivi stručnjak Daniel.

 


Komentari (0)

Foto