Lanac zapovijedanja (1994)

CHAIN OF COMMAND (Originalni naziv)

akcija triler

Bivši tajni agent upadne u smrtonosnu igru podlog šefa naftne kompanije

 
Režija: David Worth
Scenarij: Christopher Applegate, Ben Jonson Handy
Uloge: Michael Dudikoff, Todd Curtis, Keren Tishman, R. Lee Ermey, Steve Greenstein

Filmografija

Mislio je da je vrijeme kada je krojio pravdu kao tajni američki agent iza njega, no daleko od svog doma, Michael Dudikoff ponovno je bačen u mrežu prevare i laži u kojoj nikome ne može vjerovati.

Bivši agent Merrill Ross (Michael Dudikoff) radi za američku naftnu kompaniju u Qumiru. Nakon katastrofe uzrokovane eksplozijom u naftnom postrojenju, Merril jedini preživi, ali  uskoro saznaje da njegovi šefovi kuju podle planove i shvaća da više nikome ne može vjerovati. U obračunu protiv plaćenika koje predvodi Rawlings (Todd Curtis) i šefa naftne kompanije, Benjamina Brewstera (R. Lee Ermey), Merill će pokazati kako se bori bivši član američkih specijalnih postrojbi.

Iako ćemo ga zauvijek pamtiti po ulozi u "Američkom ninji", velikom akcijskom hitu sredine 80-tih, Micheal Dudikoff je svoju karijeru uspješno nastavio i nakon tog sjajnog akcijskog dragulja, brojeći vrsne nastupe u filmovima 90-tih. Jedan takav je i "Lanac zapovijedanja" iz 1994. u kojem se je potvrdio kao legendarni akcijski junak čija karizma i nakon mnogih godina nije nimalo izblijedila. Neprekidna akcija, odlična izvedba Dudikoffa,  prelijepa Keren Tishman, Todd Curtis i R. Lee Ermey, koji su se sjajno snašli u svojim ulogama negativaca, glavni su aduti ovog nezaboravnog akcijskog klasika


Komentari (0)

Foto