Okrutne namjere 2 (2000)

CRUEL INTENTIONS 2 (Originalni naziv)

komedija drama

Zavedi i uništi, moto je beskrupuloznih maloljetnih manipulatora koji ne prežu ni od čega

 
Režija: Roger Kumble
Scenarij: Roger Kumble
Uloge: Robin Dunne, Sarah Thompson, Keri Lynn Pratt, Amy Adams, Barry Flatman, ...

Filmografija

Iako tehnički nastavak, radnja filma 'Okrutne namjere 2' prethodi događajima iz prvog dijela, snimljenog prema motivima slavnog romana 'Opasne veze' Choderlosa de Laclosa. Redatelj i scenarist Roger Kimble od prvog je dijela preuzeo estetiku i žanrovsko ruho te je vješto nadoknadio izostanak zvijezda tog filma i od 'Okrutnih namjera 2' napravio odličan komad povremeno nemoralne zabave. Robin Dunne i Amy Adams svoje su uloge maloljetnih manipulatora odradili izvrsno.

Zavedi i uništi, moto je beskrupuloznih srednjoškolaca koji ne prežu ni od čega kako bi si priuštili malo zabave i užitka.

Nekoliko godina prije zloglasnih događaja prikazanih u filmu "Okrutne namjere", Kathryn Merteuil (Amy Adams) i Sebastian Valmont (Robin Dunne) već su bili prave napasti za svoju okolinu. Međusobno privučeni, kako seksualnom željom tako i uživanjem u uništavanju života svojih poznanika, Sebastian i Kathryn razigrano manipuliraju cjelokupnom situacijom na prestižnoj školi u New Yorku, i nitko ih nije sposoban zaustaviti.

 


Komentari (0)

Foto