Pancho Villa jaše (1968)

Villa Rides (Originalni naziv)

vestern ratni

Uzbudljiva priča o legendarnom meksičkom revolucionaru Pancho Villi (Yul Brynner)

 
Režija: Buzz Kulik
Scenarij: Robert Towne, Sam Peckinpah
Uloge: Yul Brynner, Robert Mitchum, Maria Grazia Buccella, Charles Bronson, ...

Filmografija

U ovom vesternu za koji je scenario napisao Sam Peckinpah Yul Brynner tumači ulogu legendarnog meksičkog revolucionara Pancho Ville. Iako je Sam Peckinpah želio režirati ovaj film, vlasnici studija su angažirali Buzza Kulika koji je donekle promijenio originalni scenarij.

Pancho Villa (Yul Brynner) je pod komandom generala Huerta (Herbert Lom) i njegovog sadističkog zamjenika Fierra (Charles Bronson). Kapetan Francisco Ramirez (Frank Wolff) je vođa kontrarevolucionara za kojeg američki pilot Lee Arnold (Robert Mitchum) krijumčari oružje iz Teksasa.

Ramirezove trupe upadaju u selo u kojem je Arnold i osuđuju ga na ubojstvo pred streljačkim vodom. Međutim, on se uspije spasiti tako što pristane surađivati sa njima. I dok sljedbenici Pancha Ville napadaju vlak, Arnold bombardira vladine trupe.

Arnoldove avijatičarske sposobnosti biti će od velike pomoći Villi kada dobije zadatak da ode u samoubilačku misiju. Ipak, Arnold uspije pobjeći u Teksas a Villa biva uhapšen zbog nepoštivanja Huertovih naređenja...

 

 


Komentari (0)

Foto