Orangutanski dnevnici (2007)

Orangutan Diary (Originalni naziv)

dokumentarni

Priča o timu veterinara i timaritelja koji svakodnevno vode brigu o velikom broju nježnih orangutana

 
Režija:
Scenarij: Simon Bell, Nigel Pope
Uloge: Steve Leonard, Michaela Strachan

Filmografija

Uzbudljiva dokumentarna serija koja nam prikazuje priču o 600 nježnih orangutana o kojima se na najbolji mogući način svakodnevno brine grupa veterinara i timaritelja. Oni ne samo da njeguju siročad, već se nose i s uobičajenim ljudskim krizama u bolnici u džungli.

Duboko u prašumi Bornea predani tim veterinara i timaritelja ima težak i dirljiv zadatak: spasiti i ozdraviti najmilije i najranjivije životinje džungle. Zaklada orangutana Bornea svakodnevno vodi brigu o 600 nježnih orangutana. Mnogi su doživjeli velike životne traume boreći se za opstanak u zapaljenoj prašumi ili bježeći od nemilosrdnih zvjerokradica. Za stručni tim svaki je dan novi izazov.

Osim što će prikazati nastavak dramatičnih priča prošlog posjeta, serija bilježi nove dolaske i prati njihove nevjerojatne preobražaje. Hoće li se Sumanto oporaviti od teškog pada s visine od 18 metara? Siročići Peanut i Pickle moraju se naučiti penjati, istraživati i izboriti za sebe u školi za život u šumi, no uvijek im ostaje dovoljno vremena za igru. Baš kao i ljudi, orangutani su vrlo različiti i nisu uvijek ljupki. Mjeseci zlostavljanja u zatočeništvu zauvijek su fizički i mentalno osakatili Ruthie. Ona grize svoje prijatelje, volontere koji joj pomažu, pa čak i sebe. Teško je zamisliti kako će se oporaviti, no o tome joj ovisi budućnost.

Uzbudljiva vijest obradovat će stručni tim: indonezijska vlada osigurala je novi habitat u nadi da će 250 orangutana pronaći nov život u divljini. Serija prati svu dramu i osjećaje nekoliko životinja puštenih u svoj novi dom.
 

 


Komentari (0)

Foto