Guča (2006)

Gucha: Distant Trumpet (Originalni naziv)

komedija drama glazba

Kako bi zadobio ruku djevojke mladi Rom mora nadsvirati njenog oca, vrsnog trubača

 
Režija: Dušan Milić
Scenarij: Dušan Milić
Uloge: Marko Marković, Aleksandra Manasijević, Mladen Nelević, Olga Odanović, ...

Filmografija

Radnja filma je smještena na obroncima planine Jelice, a glavni junaci su tinejdžeri Julijana i Romeo. Ona je kćerka najpoznatijeg lokalnog "bijelog" trubača Sačma Trandafilovića, šefa trubačkog orkestra, a on Rom, virtuoz na trubi, čiji je očuh šef suparničkog muzičkog tabora "Sandokanovi tigrovi". Nažalost, Romeo je u nemilosti kod Julijaninog oca zbog različite rasne pripadnosti. Zbog toga, mladić pokušava na poznatom Saboru dokazati kako je najbolji trubač, jer samo tako može dobiti dozvolu njenog oca i koji će njihovu vezu učiniti dostupnijom.

Tinejdžerica Julijana (Aleksandra Manasijević), kćer najvećeg bijelog trubača u zemlji, Sačma Trandafilovića (Mladen Nelević), zaljubljena je u svog vršnjaka Romea (Marko Marković), perspektivnog trubača iz ciganskog orkestra Sandokanovi tigrovi.

Sačmo neće ni čuti za njihovu ljubav. Učiniti će sve kako bi ih razdvojio jer ne želi nekog sa različitom bojom kože pored svoje kćeri.

Ipak, pošto je i sam dobio nadimak po legendarnom Louisu Danielu "Satchmo“ Armstrongu, o kojem nikad nije razmišljao kao o nekom tko je crnac, biva prisiljen pred velikim rodbinskim skupom obećati kako će svojoj Julijani dopustiti da bude sa Ciganinom ako ga ovaj pobjedi na velikom Saboru trubača u Guči.

Finale u Dragačevu jedina je šansa za nesretne ljubavnike. Romeo mora učiniti nemoguće i nadsvirati nepobijedivog Julijaninog oca kako bi osvojio svoju ljubav.

Ipak, Romeov korumpirani i zli polubrat Roki (Svetislav Pešić), koji se i sam želi domoći prve trube u orkestru te se i zato  odluči natjecati za najprestižniju nagradu, pomrsiti će mu račune i učiniti Romeov napor skoro uzaludnim...

 


Komentari (0)

Foto