Mrtvac na faksu (1998)

DEAD MAN ON CAMPUS (Originalni naziv)

komedija

Priča temeljena na urbanoj legendi o cimerovom samoubojstvu i beneficijama koje ono donosi

 
Režija: Alan Cohn
Scenarij: Anthony Abrams, Adam Larson Broder
Uloge: Tom Everett Scott, Mark Paul Gosselaar, Alyson Hannigan, Poppy Montgomery, ...

Filmografija

Komedija redatelja Alana Cohna na samosvojan i duhovit način pripovijeda o problemima i svakodnevici studentske populacije, uz pomalo groteskan začin. Takav spoj u ovom filmu funkcionira odlično, zahvaljujući živopisnoj galeriji likova potencijalnih cimera koje glavni junaci provjeravaju.

Kada doznaju kako na njihovom sveučilištu još uvijek vrijedi staro opskurno pravilo da student mora dobiti savršene ocjene za cijeli semestar ako njegov cimer počini samoubojstvo, Cooper (Mark-Paul Gosselaar) i Josh (Tom Everett Scott) daju se u potragu za depresivnim studentima koji bi lako mogli oduzeti sebi život. Cooperu je otac zbog loših ocjena zaprijetio kako mu više neće plaćati instrukcije te ga tjera na posao čišćenja toaleta, a Josh se nalazi u opasnosti gubljenja svoje stipendije, tako da im se čini kako im doista ne preostaje ništa drugo. Međutim, koliko se god trudili, izgleda kako pravih kandidata za samoubojstvo na njihovom faksu doista nema...

"Mrtvac na faksu" najviše i profitira od dvojice glavnih glumaca - Tom Everett Scott i Mark-Paul Gosselaar doista su sjajni kao najbolji prijatelji u nevolji, čiji će odnos potvrditi i pouku o tome kako se prijateljstvo testira upravo u teškim trenucima.

 


Komentari (0)

Foto