Sporo sagorijevanje (2000)

SLOW BURN (Originalni naziv)

triler avantura

Tragajući za davno izgubljenim obiteljskim dijamantima djevojka se dovede u opasnost

 
Režija: Christian Ford
Scenarij: Christian Ford, Roger Soffer
Uloge: Minnie Driver, James Spader, Josh Brolin, Stuart Wilson, Caprice Benedetti...

Filmografija

"Sporo sagorijevanje“ je uzbudljiva i misteriozna avantura koja će gledatelje podsjetiti na klasike poput "Blaga Sierra Madre“ i trilera Johna Hustona "Malteški sokol“, što samo govori o standardima koje si je film zadao.

Kao djevojčica, Trina (Minnie Driver) je s roditeljima živjela na sjeveru meksičke pustinje i zajedno s njima tražila je dijamante koji su navodno bili zakopani u pustinji mnogo godina ranije. Danas, nakon što su joj roditelji preminuli, Trina ne posustaje u potrazi za bogatstvom unatoč savjetima prijatelja i geologa Franka (Stuart Wilson), koji joj govori da odustane i ne trati svoj život uzalud. No ona ne želi prekinuti potragu svog života. Uskoro sazna da su odbjegli zatvorenici (James Spader i Josh Brolin) pronašli “njene” dijamante pa  odluči uzeti ono što joj pripada.

Glumačka postava je impresivna - od vrsne britanske glumice Minnie Driver, do provjerenih veličina - Jamesa Spadera, Josha Brolina, Stuarta Wilsona. Odabrani tim glumaca briljantno je razradio karaktere, što u kombinaciji s intrigantnom priča punom obrta čini neodoljivi eksplozivni koktel, koji možda sporo sagorijeva, no opet vrlo efektno.


Komentari (0)

Foto