Djevojka s jezera (2007)

La ragazza del lago (Originalni naziv)

triler

Giovanni Sanzio, inspektor na kraju karijere, nađe se pred iznimno kompliciranim slučajem

 
Režija: Andrea Molaioli
Scenarij: Sandro Petraglia, Karin Fossum
Uloge: Valeria Golino, Omero Antonutti, Toni Servillo, Fabrizio Gifuni

Filmografija

Napeti dugometražni prvijenac Andrea Molaiolia poharao je talijanske filmske festivale te je osvojio čak dvanaest David di Donatello nagrada među kojima su i one za najbolji film, najboljeg redatelja i najbolji scenarij. Film je nastao prema romanu "Don't look back", Norveške spisateljice Karin Fossum.

Osam je sati ujutro i Marta se, jedući krafnu, vraća iz tetkine kuće u kojoj je prespavala. Zaustavlja se kamion: Mario, poremećeni lokalni mladić uvjeri je da ga prati do njegove farme. Odmah se pali alarm, Marti je tek šest godina. Inspektor Sanzio, iskusni policajac koji se nedavno doselio u taj kraj stiže u gradić. Njegov mlađi kolega Siboldi, rođen u tim dolinama, postaje njegov vodič te ga upoznaje s obiteljskim odnosima i vezama unutar te male zajednice.
Njih dvojica, uz pratnju Alfreda, Sanziova vjernog kolege iz vremena dok je ovaj radio u umorstvima, morat će ostati u gradu jer se dogodio još jedan zločin, vjerojatno povezan s jednom od seoskih obitelji, potaknut sentimentalnim ili emotivnim odnosima: svatko s kim se Sanzio susreće i razgovara može biti potencijalni ubojica.



Komentari (0)

Foto