Spoznaja Charlieja Banksa (2007)

The Education Of Charlie Banks (Originalni naziv)

drama

Student se susreće sa starim problemima kada mu u život opet uđe nasilnik iz prošlosti

 
Režija: Fred Durst
Scenarij: Peter Elkoff
Uloge: Jesse Eisenberg, Jason Ritter, Eva Amurri, Chris Marquette, Gloria Votsis

Filmografija

U ovoj se drami, redateljskom prvijencu pjevača Limp Bizkita, Freda Dursta, mladić nađe pred dilemom kad mu se u život vrati nasilnik iz prošlosti. Film Spoznaja Charlieja Banksa premijerno je prikazan na Tribeca Film Festivalu 2007. Tamo je dobio nagradu Made in NY Narrative, koja se daje najboljem narativnom filmu snimljenom u New Yorku.

Charlie Banks (Jesse Eisenberg) i njegov najbolji prijatelj, Danny (Chris Marquette), odrasli su u opasnoj četvrti New Yorka, gdje su obojica poznavala Micka (Jason Ritter), klinca kojem su se divili zbog šarma i jednako ga se bojali zbog nasilništva. Jednoj je Mickovoj tučnjavi, iz koje su dva mladića jedva izvukla živu glavu, Charlie bio svjedok, a kad mu je pristupila policija, rekao je što je vidio, iako je kasnije odbio svjedočiti protiv Micka na sudu, iz straha za vlastitu sigurnost.

Nekoliko godina kasnije, Charlie i Danny napustili su četvrt i sad su studenti na prestižnom privatnom sveučilištu.  No, njihova rutina naglo se prekida kada im u posjet dođe Mick. 
 


Komentari (0)

Foto