Daleko (2007)

Gone (Originalni naziv)

triler horror drama

Alex i Sophie prihvate pomoć tajanstvenog stranca

 
Režija: Ringan Ledwidge
Scenarij: James Watkins, Andrew Upton
Uloge: Shaun Evans, Scott Mechlowicz, Yvonne Strahovski, Amelia Warner

Filmografija

Psihološki triler Daleko (američko-australska koprodukcija) koji je režirao Ringan Ledwidge, a čiji scenarij potpisuju Andrew Upton i James Watkins, u tradiciji horor-filmova poput The Company of Strangers i Kalifornia prati naivne i mlade putnike koji će se naći prepušteni na milost i nemilost psihotičnog neznanca koji će im prići kao dobri Samaritanac.

Radnja se odvija u zabačenim krajevima Australije, gdje Alex (Shaun Evans) krene u posjet svojoj djevojci Sophie (Amelia Warner) u gradić Byron. Međutim, njegov plan pođe po zlu kad zakasni na autobus i prihvati pomoć drugog putnika, naoko dobroćudnog Amerikanca Taylora (Scott Mechlowicz). Odluče provesti večer zajedno i uz mnogo pića upuste se u zabavu s nekoliko djevojaka. Sljedeće jutro Taylor polaroidom slika inkriminirajuću fotografiju Alexa u krevetu s jednom od djevojaka.
Uspijeva uvjeriti Alexa da je uništio tu fotografiju, što privremeno umiruje Alexov strah. Kad dečki odluče ostati zajedno i sa Sophie i njezinom prijateljicom Ingrid proputovati zemlju, pojavljuju se znakovi čudnog ponašanja kod Taylora - uključujući pretjerani interes za Sophie, prijetnje spornom fotografijom i iznenadan i neobjašnjiv Ingridin nestanak.


Komentari (0)

Foto