Ubojica na slobodi (1995)

DER SANDMANN (Originalni naziv)

triler

Mlada novinarka pokušava raskrinkati serijskog ubojicu koji gostuje u TV emisiji

 
Režija: Nico Hofmann
Scenarij: Matthias Seelig
Uloge: Götz George, Karoline Eichhorn, Barbara Rudnik, Martin Armknecht, ...

Filmografija

Televizijski triler "Ubojica na slobodi" redatelja Nica Hofmanna i scenarista Matthiasa Seeliga, obojice iznimno cijenjenih na domicilnom tržištu, ne krije kako mu glavni uzori leže u nizu zapaženih mračnih trilera o inteligentnim serijskim ubojicama, kakvi su početkom i sredinom devedesetih preplavili kino dvorane diljem svijeta. Upravo zato, sitne je predvidljivosti ovog naslova lako zanemariti s obzirom na autorski pristup koji materiju i formu vrlo dobro poznaje i razumije...

Ima li bolje situacije za raskrinkavanje serijskog ubojice od televizijske emisije u kojoj isti gostuje? Mladu novinarku odgovor na to pitanje mogao bi neugodno iznenaditi, a ubojicu ostaviti na slobodi.

Ambiciozna i energična mlada novinarka Ina Littmann (Karoline Eichhorn) radi kao istraživačka novinarka televizijskog talk-showa "Oči u oči", a najnoviji joj je zadatak upoznati Henryja Kupfera (Götz George), čovjeka koji je nakon osam godina provedenih u zatvoru zbog ubojstva, napisao bestseler o psihopatskom ubojici. Kao polaznu točku u razgovoru Ina uzima aktualna ubojstva prostitutki, koja lucidni Kupfer rasvjetljuje na neočekivane načine. Istovremeno fascinirana i preplašena, Ina ubrzo počinje sumnjati kako Kupfer ne samo da piše o ubojstvima, nego ih i čini.

edno od najjačih oružja "Ubojice na slobodi" svakako je glumačka međuigra Götza Georgea i Karoline Eichhorn, koja će mnoge podsjetiti na odnos Jodie Foster i Anthonyja Hopkinsa u "Kad jaganjci utihnu".


Komentari (0)

Foto