Neprekinuti san (2006)

BEAUTIFUL DREAMER (Originalni naziv)

drama

Ratne okolnosti prijete ljubavi mladog bračnog para

 
Režija: Terri Farley-Teruel
Scenarij: Terry Chase Chenowith
Uloge: Brooke Langton, Colin Egglesfield, Barry Corbin, James Denton, Brett Moses

Filmografija

Ova je ljubavna drama posvećena Willisu i Dorothy Miller, te svim ostalim hrabrim članovima posade američkog bombardera Starduster B-24, koji je bio na 32 borbena leta u Drugom svjetskom ratu.

Joe Kelly kao dječak ostao je bez roditelja, koji su poginuli u nesreći. Živi s djedom (B. Corbin), no uz njega je uvijek njegova prijateljica, a kasnije i djevojka Claire (B. Langton). Njih dvoje vole se oduvijek, pa se pred rat i vjenčaju. Joe (C. Egglesfield) i njegov djed imaju avion koji iznajmljuju, a Joe je vrstan mehaničar i pilot. Kad je 7. prosinca 1941. godine Amerika ušla u rat, Joe je mobiliziran kao pilot ratnog aviona. Poslije rata nije se vratio, proglašen je nestalim u akciji. Claire i dalje živi s djedom i nada se Joeovu povratku...

Scenarist Terry Chase Chenovith, koji je ujedno i producent filma, tri godine poslije ovog filma producirao je i režirao prema vlastitom scenariju dokumentarni film o Stardusteru. Zanimljivo da je i glavna glumica B. Langton (Swingers, Replacements, Primeval) bila koproducentica filma, jer je njezin djed bio pilot B-24. U glavnoj je muškoj ulozi C. Egglesfield (serija Melrose Place, film Something Borrowed). Film je osvojio više nagrada: proglašen je najbojim filmom na festivalu na Floridi i na Festivalu ženskog filma u Los Angelesu; osvojio je nagradu žirija na festivalu Temecula, a redateljica Terri Farley-Teruel (Annie, Spider-Man 2, Crossing Jordan) dobila je nagradu za režiju na Međunarodnom festivalu obiteljskog filma.

 


Komentari (1)

Foto