Tupac: Uskrsnuće (2003)

TUPAC: RESSURECTION (Originalni naziv)

mjuzikl dokumentarni biografski

Život jednog od najvoljenijih i najrevolucionarnijih hip-hop MC-eva svih vremena,T.Shakura

 
Režija: Lauren Lazin
Scenarij: Lauren Lazin
Uloge: Tupac Shakur, Rappin 4-Tay, Conrad Bain, Bill Bellamy, ...

Filmografija

Ovaj portret mladića koji se iz neimaštine uzdigao u globalnu ikonu jedini je odobreni film o njemu, štoviše, njegova majka Afeni Shakur ga je producirala. Prilika je ovo pogledati nikad prije viđene koncertne snimke, snimke iz Tupacove video kolekcije te čuti isječke njegove poezije i dnevnika kako bi mogli dobiti potpuni portret o ovome strastvenom i provokativnom umjetniku koji je umro prije svog vremena, poginuvši od metaka 1996. godine.

S namjerom da proslavi život i djelo Tupaca Shakura, jednog od najprodavanijih hip-hop umjetnika svih vremena, nastao je dokumentarac "Tupac: Uskrsnuće“. Film istražuje dramatični život glazbenika, repera, glumca i pjesnika kroz njegove riječi i glazbu. Imajući puno obzira na detalje i činjenice, Tupac nas vodi kroz svoj život preko intervjua i arhivskih snimaka, razotkrivajući osobne demone i životnu borbu kroz koju prolazi. Upoznaje nas sa sretnim i tragičnim trenucima svog djetinjstva, usponima i padovima svoje karijere, romancama i pogreškama koje je činio i koje su mu zauvijek promijenile život. Otkrivamo koje su bile Tupacove strasti, sukobi, ali i sav njegov ogromni glazbeni i umjetnički talent.

Uz Shakurovu glazbu, soundtrack filma sadrži i nove pjesme Tupacka, ali one koje su Biggie Smalls, Eminem i 50 Cent snimili za film o utjecajnom umjetniku koji je prodao više od 33,5 milijuna nosača zvuka te postao jedan od 40 najprodavanijih i jedinstvenih glazbenika svih vremena. Uz suradnju s MTV-jem i njihovom arhivom, biopic je režirao Lauren Lazin,  odgovoran za nekolicinu visoko cijenjenih programa na MTV-ju i PBS-u, a gledatelji RTL Televizije moći će ga vidjeti točno na dan kada je prije 15  godina tragično poginuo.


Komentari (0)

Foto