Troje žestokih (1956)

Three Violent People (Originalni naziv)

vestern

Bivši južnjački kapetan odluči obraniti svoj ranč od pohlepnih sjevernjačkih birokrata

 
Režija: Rudolph Maté
Scenarij: James Edward Grant, Leonard Praskins
Uloge: Charlton Heston, Anne Baxter, Gilbert Roland, Tom Tryon, Forrest Tucker

Filmografija

Bataljun južnjačke vojske živi u Teksasu pod vlašću Sjevernjaka. Tamo ih neprestano ugnjetavaju i maltretiraju, ali oni sve to stoički trpe, pod vodstvom svoga ponosnog kapetana Colta Saundersa (Charlton Heston,). Pored ratničkih obveza, ovaj vojnik namjerava oženiti tvrdoglavu damu po imenu Lorna (Anne Baxter). A ona, opet, skriva mračnu tajnu o tome gdje i što je radila za vrijeme Američkog građanskog rata...

Charlton Heston je kapetan Colt Saunders, vojnik koji se poslije građanskog rata vraća kući na svoju farmu. Upoznaje prostitutku Lornu (Anne Baxter) koja se predstavlja kao dama iz visokog društva i njih dvoje se poslije kratke romanse odluče stupiti u brak.

Zbog jedne velike porezne prevare Colt bi mogao ostati bez farme, zbog čega se njegov brat Thomas, suvlasnik imanja, odlučuje se na prodaju. Bivši kapetan se ne slaže sa njegovim planom oko prodaje obiteljskog imanja i odluči se boriti za svoju zemlju. Međutim, Thomas jedini zna Lorninu tajnu i koristi je kako bi je ucijenio i izvršio pritisak na Colta.

 


Komentari (1)

Foto