The Animatrix (2003)

The Animatrix (Originalni naziv)

akcija animirani sf

Devet animiranih priča koje nas uvode u događaje koji su prethodili filmu Matrix

 
Režija: Peter Chung, Andy Jones, Yoshiaki Kawajiri
Scenarij: Larry Wachowski, Andy Wachowski, Yoshiaki Kawajiri
Uloge: Akio Ôtsuka, Clayton Watson, Mindy Clarke, Pamela Adlon, Hedy Burress

Filmografija

Dobro došli u Animatrix, vizionarsku fuziju CG-animacije i japanskog animea najpriznatijih anime redatelja. Proživite događaje koji su bili predigra The Matrixu i saznajte što se dogodilo s posljednim gradovima ljudi, ratu sa strojevima i konačnoj propasti čovječanstva.

Nakon filmske trilogije "Matrix", fanovima ikonografije ovog kultnog filma ponuđena je i kolekcija od devet kratkih animiranih filmova rađenih u tradicionalnom duhu japanske animacije.

U prvoj priči pod nazivom "Posljednji let Ozirisa", posada letećeg broda pokušava upozoriti sve ljude u njihovom gradu o napadu koji je nemoguće izbjeći.

U dvodijelnoj priči koja nosi naslov "Druga renesansa" pogledati ćemo priču o zakulisnim radnjama u ratu koji ljudi vode protiv mašina.

U "Dječakovoj priči" u centru pažnje je tinejdžer kojeg je kontaktirao Neo i koji uspijeva da pobjegne iz Matrixa.

"Program" nam donosi priču o dvojici ratnika koji se bore u simulaciji za trening samuraja. Jedan od njih odlučiti će izdati svoje suborce i ponovo ući u Matrix.

Šesta priča, naslovljena "Svjetski rekord", u centru pažnje ima sprintera, šampiona, koji uspijeva pobjeći iz Matrixa zahvaljujući svom atletskom talentu.

Glavna junakinja segmenta "Iza" je djevojčica koja tražeći svoju mačku otkriva ukletu kuću.

U osmoj, "Detektivskoj priči" upoznati ćemo privatnog istražitelja koji pokušava ući u trag hakeru. Poslednja priča bavi se ljudima koji hvataju robota i ubacuju je u ljudski Matrix.

 


Komentari (0)

Foto