Cliffordov zbilja veliki film (2004)

CLIFFORD'S REALLY BIG MOVIE (Originalni naziv)

animirani obiteljski

Veliki crveni pas se prijavi na karneval kako bi osvojio neograničenu količinu pseće hrane

 
Režija: Robert Ramirez
Scenarij: Rhett Reese, Norman Bridwell, Robert C. Ramirez
Uloge: John Ritter, Wayne Brady, Grey DeLisle, Jenna Elfman, John Goodman

Filmografija

Priča o velikom crvenom psu Cliffordu počinje još 1973. kad je Norman Bridwell izdao prvu slikovnicu Clifford the Big Red Dog. Kako slikovnica kazuje, Clifford je bio kržljav psić, no zahvaljujući velikoj ljubavi kojom ga je obasipala njegova vlasnica, djevojčica Emily Elizabeth, izrastao je u najvećeg psa na svijetu. S obzirom da im je gradska sredina postala pretijesna, Emily Elizabeth i njezina obitelj preselili su se na otok Birdwell i ondje je Clifford doživio brojne pustolovine o kojima pripovijedaju slikovnice.

Pas Clifford čudo je prirode: velik je kao kuća i crvene je boje. On živi sa svojom dragom gazdaricom, djevojčicom Emily Elizabeth, i njezinom obitelji na otoku Birdwell, gdje ima dovoljno mjesta za igranje. Kad jednoga jutra načuje razgovor svojih vlasnika te izvuče pogrešan zaključak kako im je na teret zbog svog nevjerojatno velikog apetita, Clifford odluči pridružiti se putujućem karnevalu te se prijaviti na natjecanje čudesnih životinja na kojem može osvojiti neograničenu količinu pseće hrane. Sa svojim psećim prijateljima T-Boneom i Cleo Clifford napusti otok i preko oceana dođe na kopno. Uskoro sustignu karneval koji je nedavno napustio njihov otok, te se pridruže šarolikoj družini i počnu s njima pripremati za natjecanje. Clifford uskoro postane najuspješnija životinja na karnevalu, što povrijedi Shackelforda, lasicu koja je dotad ponosno nosila tu titulu...

Krajem osamdesetih nastala je animirana serija koja je ubrzo postala izrazito popularna među najmlađim gledateljima, a zatim i dugometražni animirani film. Među slavnim glumcima koji su posudili glasove likovima u filmu su pokojni John Ritter (serijal Hooperman), Jenna Elfman (serijal Dharma i Greg) i John Goodman (Čudovišta iz ormara).


Komentari (0)

Foto