Gorki slatkiš (2005)

Hard Candy (Originalni naziv)

triler drama

Fotografovo upoznavanje sa tinejdžericom preko interneta pretvoriti će se u noćnu moru

 
Režija: David Slade
Scenarij: Brian Nelson
Uloge: Patrick Wilson, Ellen Page, Sandra Oh, Odessa Rae, G.J. Echternkamp

Filmografija

Ideju za film Hard Candy redatelju Davidu Sladeu proslijedio je producent David Higgins. On je u japanskim novinama naišao na članak o japanskim školarkama koje postavljaju zasjede muškarcima koji na internetu traže seks s maloljetnicama.

Nakon tri tjedna internetskog dopisivanja četrnaestogodišnja Hayley upozna se sa 32-godišnjim modnim fotografom Jeffom u jednom kafiću. Čini se da se jedno drugom sviđaju, štoviše Hayley, na svoj nevin način, počne koketirati s Jeffom, što on prihvaća sa zadovoljstvom, ali i nužnim oprezom, jer drži da moraju pričekati još četiri godine da bi bili zajedno. Kad Hayley predloži da odu k njemu, Jeff ju ne može odbiti. Međutim, kad stignu tamo, otkriju se stvarne Hayleyne namjere. Ona je uvjerena da je Jeff pedofil i da je odgovoran za stradanje jedne djevojčice...
"Gorki slatkiš" debitantski je rad scenarista Briana Nelsona i redatelja Davida Sladea, moglo bi se reći komad pisan za dvoje glumaca. Naime, cijeli film oslanja se na intenzivnu međuigru onda nepoznatih, a danas 'vrućih' glumaca, tada 17-godišnje Ellen Page i 32-godišnjeg Patricka Wilsona. Oboje su fascinantni u svojim nastupima, pa nije čudno da su oboje ubrzo potvrdili ovdje iskazan velik dar - Wilson u filmu Todda Fielda "Mala djeca", a Page u ostvarenju "Juno" scenaristice Diablo Cody i redatelja Jasona Reitmana, a ta naslovna uloga donijela joj je i nominaciju za Oscara. Valja istaknuti i visokostiliziranu redateljsku koncepciju Davida Sladea, potpuno sukladnu svijetu lika modnog fotografa Jeffa.

Komentari (10)

Foto