Jet Boy (2001)

JET BOY (Originalni naziv)

drama

Emotivni Nathan 13-godišnji je dječak koji je već dobro upoznao mračnu stranu života

 
Režija: Dave Schultz
Scenarij: Dave Schultz
Uloge: Branden Nadon, Joe Norman Shaw, Matthew Currie Holmes, Randy Birch, ...

Filmografija

Uznemirujuća, intrigantna, angažirana i snažna drama uspio je scenaristički i redateljski prvijenac Davea Schultza. Vješto kombinirajući motive i žanrovske odrednice obiteljske drame i filma ceste, Schultz je stvorio zanimljivo, solidno režirano i dirljivo djelo čijoj atraktivnosti ne smetaju ni donekle klišeizirana priča, ni povremeno pretjerana patetika. Dok u ulozi emotivnog Nathana gledamo izvrsnog B. Nadona kojem je ovo bio debitantski nastup, požrtvovnog Boona uvjerljivo glumi poznati D. Walsh.

Odrastajući bez oca i uz problematičnu majku (C. Schiffler), tešku ovisnicu o heroinu, Nathan je postao prisiljen oboje ih uzdržavati maloljetničkom prostitucijom. Nakon što majka na njegov trinaesti rođendan umre od predoziranja, Nathan dospije u policijsku postaju, odakle nakon razgovora sa socijalnim radnikom odluči pobjeći. Ne želi ići na usvajanje, besciljno luta i nada se da će usput pronaći rješenje svojih problema. A u policijskoj je postaji u sobi do njegove sjedio i Boon Palmer (D. Walsh), odlučan momak koji nakon Nathanova bijega sjedne u automobil i krene na dugu vožnju.

Zaustavi se pokraj restorana uz cestu, telefonira te broj telefona "zapiše" prstom na prljavom stražnjem staklu svog automobila. Ne zna da je među gostima restorana i Nathan koji zapamti broj i potom ga izbriše. A kad Boon odluči nastaviti vožnju, u automobilu zatekne Nathana koji traži prijevoz u zamjenu za broj telefona. Boon tijekom njihova zajedničkog putovanja i noćenja u motelu dozna detalje iz teškog dječakova života.

Nakon što stignu u njegovo rodno mjesto, Boon u bolnici posjeti svog umirućeg oca, te susretne nekadašnju djevojku Erin (K. Rowan), romantičnu ženu i samohranu majku dječaka Lloyda (J. Weller), kojima Nathana nepromišljeno predstavi kao svog sina. Dok se Nathan postupno sprijateljuje s Lloydom, Boon shvaća da ga Erin snažno privlači, ali i da se ne želi razdvojiti od Nathana koji mu se zavukao pod kožu.

 


Komentari (0)

Foto