Johnnyjeva mala (1995)

JOHNNY’S GIRL (Originalni naziv)

drama

Dirljiva priča o odnosu tinejdžerice i njenog oca koji se bavi mutnim poslovima

 
Režija: John Kent Harrison
Scenarij: Kim Rich, John Kent Harrison
Uloge: Treat Williams, Mia Kirshner, Gloria Reuben, Barry Pepper, Josh Holmes

Filmografija

Treat Williams glumi glavnu ulogu u ovoj dojmljivoj i duhovitoj priči. On je sitni gangster, koji sa kćeri odlazi živjeti na Aljasku, nakon što njezina majka završi u bolnici. No, njegovi se pokušaji da ispravi svoje loše navike ubrzo izjalove i on se vraća svojim starim poslovima, a kćer ga kori i kažnjava zbog lošeg društva u kojem se kreće.

Amy (M. Kirschner) je ostala bez majke, pa dolazi živjeti s ocem (T. Williams), koji na Aljaski drži bar s go-go plesačicama. Amyna majka, koja je bolovala od shizofrenije i umrla od raka, bila je glumica koja je maštala o slavi, ali je nije doživjela, no zato na oproštajnoj snimci, utisnutoj na gramofonsku ploču, poručuje svojoj kćeri da će ona uspjeti u svemu što naumi, neka je ne obeshrabri majčin neuspjeh. Sve što joj je ostalo od majke Amy nosi sa sobom: gramofonsku ploču, nisku bisera i album s fotografijama. Johnny, Amyn otac, pokušava se zbog Amy osloboditi starih poslova i živjeti pošteno. No, ljudi iz prošlosti ne puštaju ga na miru...

Ovu potresnu i dirljivu dramu režirao je John Kent Harrison, prema knjizi Kim Rich, a u glavnim su ulogama mlada kanadska glumica M. Kirschner (Ana Karenjina, Crna dalija) i T. Williams kao njezin otac.


Komentari (0)

Foto