Moj prijatelj špijun (2006)

SPYMATE (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Nakon što mu otmu kćer radi izuma bivši špijun "potegne" stare veze kako bi je pronašao

 
Režija: Robert Vince
Scenarij: Anne Vince, Anna McRoberts
Uloge: Emma Roberts, Chris Potter, Richard Kind, Musetta Vander, Michael Bailey Smith

Filmografija

Akcijska špijunska komedija s elementima znanstvene fantastike o umirovljenom špijunu koji kada mu otmu kćer potegne stare veze kako bi pronašao i vratio svoju kćer.

Amelia Muggins (E. Roberts) izumila je neobičnu bušilicu koja bi, kad bi se mogla napraviti u prirodnoj veličini, revolucionirala bušenje nafte, a pri tome ne bi zagađivala okoliš, nego proizvodila čisti kisik. Za svoj izum dobila je znanstvenu nagradu, koju joj je svečano dodijelio dr. Farley (R. Kind).

Dr. Farley je s dr. Claudette Amour (M. Vander) Amelijin uzor, pa ona ništa ne posumnja kad je dr. Farley pozove na sastanak s dr. Amour, a u stvari je otme i odvede u Japan, kako bi ona tamo pomogla u proizvodnji velike bušilice prema prototipu koji je izumila. Kad njezin otac (C. Potter) to doznam pokrene svoje stare špijunske veze, jer on je deset godina ranije bio uspješan špijun, u što Amelia nikad nije povjerovala. Parner mu je bio čimpanza Minkey, pa će i sada njih dvojica krenuti u potragu za Amelijom, dr. Farleyjem i njegovim pomoćnikom Hugom.


Komentari (0)

Foto