Bez šuma (2004)

LAUTLOS (Originalni naziv)

komedija triler romantika

Čovjek kojega su teške životne okolnosti pretvorile u hladnokrvnoga ubojicu

 
Režija: Mennan Yapo
Scenarij: Mennan Yapo, Lars-Olaf Beier
Uloge: Joachim Król, Nadja Uhl, Christian Berkel, Rudolf Martin, Lisa Martinek, ...

Filmografija

Film o hladnokrvnom ubojici i njegovom životu djelo je njemačkoga redatelja i pisNapeta priča, puna zanimljvih obrata, koju je prema redateljevoj ideji sročio Lars Olav Beier, izvrsno je producirana i vješto režirana, a općemu dobrom dojmu značajno su pridonijeli i uvjerljivi glumački protagonisti s iskusnim Joachimom Krolom na čelu te Thorsten Lippstock s kultiviranom fotografijom. Film je prikazan na 55. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.ca turskoga podrijetla Mennana Yapa.

Viktor (J. Krol) je četrdesetpetogodišnjak, vrhunski uvježban stručnjak za ubijanje. Lišen osjećaja i vođen zločinačkim umom veletrgovca oružjem, koji mu je zamijenio oca izgubljenog u djetinjstvu, nepogrešivo pogađa svaku metu koju mu odredi njegov skrbnik.

Uporni policijski istražitelj Lang (C. Becker) mu je neprestano za petama, ali ne uspijeva ga uhvatiti ni spriječiti nova ubojstva naizgled savršeno zaštićenih osoba. No vrhunski profesionalac čini nedopustivu pogrešku - dopušta da u njegov život uđe lijepa i tajanstvena Nina (N. Uhl).

 


Komentari (0)

Foto