Kodno ime: Čistač (2007)

CODE NAME: THE CLEANER (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Tamnoputi korpuletni muškarac koji je izgubio pamćenje uplete se u opasnu vladinu urotu

 
Režija: Les Mayfield
Scenarij: George Gallo, Robert Adetuyi
Uloge: Cedric the Entertainer, Lucy Liu, Nicollette Sheridan, Mark Dacascos, ...

Filmografija

Raspoloženi nastupi komičara Cedrica the Entertainera (Kuća debele mame, Dotor Dolittle 2, Ledeno doba, Razvedi me, zavedi me), L. Liu (Jerry Maguire, Grad zločina, Charliejevi anđeli, Chicago, Kill Bill 1, Domino) i N. Sheridan (Špijuniraj muški, Ninja s Beverly Hillsa), najveće su vrline zabavne, ležerne i nepretenciozne kriminalističke komedije redatelja (Čudo u 34. ulici, Flubber, Plava munja) i TV producenta Lesa Mayfielda (Psycho 4, dokumentarci o stvaranju hitova Bezdan i Jurski park te trilogije Povratak u budućnost).

Kad se jednog jutra mamuran probudi u hotelskoj sobi pokraj ubijenog nepoznatog muškarca, tamnoputi i korpulentni Jake Rodgers (C. the Entertainer) shvati da nema pojma tko je, gdje se nalazi i kako je tu dospio. Otkrivši da je ubijeni bio agent FBI-ja i da je sobom nosio kovčeg pun novca, Jake zgrabi kovčeg i iskrade se iz hotela opkoljenog policijom. Na parkiralištu naleti na atraktivnu plavušu koja mu se predstavi kao njegova supruga Diane (N. Sheridan) te ga preveze do kuće. Otkrije da živi u raskošnoj vili i da je vlasnik tvrtke za proizvodnju čipova, ali Jake sumnja da je sve to što vidi laž. Istodobno mu se počnu vraćati sjećanja na njegovu prošlost FBI-jeva agenta zaduženog za obavljanje najsloženijih zadataka. Jake odluči pobjeći i otkriti tko je uistinu
U sporednoj ulozi nastupa M. Dacascos (Town, American Samurai, Kickboxer 5, Otok doktora Moreaua, Vučje bratstvo, Od kolijevke do groba). Autor glazbe dani Frankieja Muhe, Austin Powers: Tajanstveni tajni agent, Divlja igra, Austin Powers: Špijun koji me hvatao).

Komentari (0)

Foto