Kralj budala (2006)

El Rey De Los Huevones (Originalni naziv)

komedija

Naivni taksist nađe se u neobičnoj situaciji

 
Režija: Boris Quercia
Scenarij: Boris Quercia
Uloge: Boris Quercia, Angie Jibaja, Rhandy Pinango, Tamara Acosta, Diego Hurtado

Filmografija

Nastavak njegove komedije rekordne gledanosti, Sex Without Love, i ova komedija čileanskog scenarista, redatelja i glumca Borisa Quercije postigla je velik uspjeh u kinima. Kralj budala komična je priča o pristojnom, ali naivnom taksistu kojeg stalno varaju. Film je zabilježio najveći uspjeh u povijesti čileanskog filma u prvom vikendu prikazivanja u čileanskim kinima.

Sam Quercia pojavljuje se u ulozi čestitog Anselma, taksista koji vozi putnike s međunarodnog aerodroma Santiago. Kad netko na stražnjem sjedalu ostavi malo bogatstvo u američkoj valuti, Anselmo novac preda policiji. Taj mu časni postupak priskrbi podrugljiv nadimak „kralj idota“. Anselmovo se poštenje proteže i na njegov privatni život: dugo je potajno zaljubljen u Sandru (Tamara Acosta), no kako je ona djevojka njegova najboljeg prijatelja i susjeda Marija (Rhandy Pinango), nikad nije izrazio svoje osjećaje.

Kad zavodljiva Eva (Angie Jibaja), putnica, nagovori Anselma da se počne brinuti za njezina četverogodišnjeg sina, taksistov se život okrene naglavce – te znatno zakomplicira njegov odnos sa Sandrom.
 


Komentari (0)

Foto