Od štrebera do frajera (2000)

LOSER (Originalni naziv)

komedija romantika

Povučeni mladić prolazi trnoviti put kako bi osvojio srce djevojke u koju se zaljubio

 
Režija: Amy Heckerling
Scenarij: Amy Heckerling
Uloge: Jason Biggs, Mena Suvari, Zak Orth, Greg Kinnear, Dan Aykroyd, Thomas Sadoski

Filmografija

Ima li na Manhattanu mjesta za pristojnog momka? Može li mlada djevojka zaboraviti prošlost i prepreke te doći do prave ljubavi? Put koji će Jason Biggs prijeći od štrebera do frajera dat će nam odgovore na ta pitanja.

Paul Tannek (Jason Biggs), miran i povučen dečko iz američke unutrašnjosti, dolazi u New York na fakultet, a kako bi zadržao stipendiju mora naporno raditi i učiti. Zbog toga ga njegovi cimeri, kojima su na pameti samo tulumi i djevojke, smatraju štreberom i dosadnjakovićem.Na predavanjima Paul upozna Doru Diamond (Mena Suvari), ljubavnicu sarkastičnog i sebičnog profesora književnosti, u koju se i zaljubljuje nakon što je odvede s tuluma na kojem su joj podvalili drogu.
Romantična komedija, smještena u sveučilišno okruženje, "Od štrebera do frajera" je klasičan primjer tinejdžerskog filma s prijelaza tisućljeća, komad kvalitetne filmske zabave sa sretnim krajem i porukom o važnosti prave ljubavi kojoj nikad ne smijemo okrenuti leđa. Redateljica Amy Heckerling sjajno je izbalansirala elemente raskalašene fakultetske komedije i dirljivoga ljubavnog filma, a Jason Biggs i Mena Suvari između sebe su stvorili zapaženu međusobnu glumačku kemiju. Uz njih, trebamo spomenuti i simpatične uloge relativno starijih glumaca kao što su Greg Kinnear i Day Aykroyd.

Komentari (0)

Foto