The Filth and the Fury (2000)

The Filth and the Fury (Originalni naziv)

glazba dokumentarni biografski

Istinita priča o Sex Pistolsima, jednom od najpoznatijih i najkontroverznijih punk sastava

 
Režija: Julien Temple
Scenarij: Julien Temple
Uloge: Paul Cook, Steve Jones, John Lydon, Glen Matlock, Malcolm McLaren

Filmografija

Dokumentarni film o Sex Pistolsima. Film pokušava osvijetliti pozadinu njihovog puta kroz punk eru, započevši priču od nule, na koju se, na kraju, ponovno vraća. Film sadrži puno intervjua i komentara ljudi koji su svjedočili cijeloj priči.

Iako je njihova karijera trajala nešto manje od dvije godine, samo nekoliko rock grupa je imalo tako snažan utjecaj kao Sex Pistolsi, najpoznatiji britanski punk-band. Međutim, grupa se raspala odmah poslije američke turneje zbog nesuglasica i droge.

Menadžer Malcolm Maclaren počeo je snimati film o Pistolsima još dok su bili na vrhuncu slave, ali dok su Maclaren i režiser Julien Temple dovršavali film, najpoznatiji član grupe, basista Sid Vicious, bio je mrtav, a ostali članovi (pjevač Johnny Rotten, gitarist Steve Jones, bubnjar Paul Cook i prvobitni basist Glen Matlock) bili su u savezu protiv Maclareni odbili su sudjelovati u projektu. Osamnaest godina kasnije, Temple je počeo raditi sa preživjelim članovima grupe (koji su se na kratko ponovo okupili 1996. i napravili turneju) na ovom dokumentarcu o karijeri grupe u kojoj su kombinirani intervjui sa snimkama legendarnih nastupa, ali i sa isječcima iz novina o njihovom uspjehu i snimkama pojavljivanja u TV emisiji poslije koje su preko noći postali kultni bend u povjesti glazbe.


Komentari (0)

Foto