El Cortez (2006)

El Cortez / Three For The Devil (Originalni naziv)

triler drama

Autističan noćni portir nedavno pušten iz zatvora se upetlja u prijevaru sa zlatom

 
Režija: Stephen Purvis
Scenarij: Chris Haddock
Uloge: Lou Diamond Phillips, Bruce Weitz, Glenn Plummer, Tracy Middendorf, ...

Filmografija

Malo poznat psihološki triler redatelja Stephena Purvisa odličan je primjer niskobudžetnog naslova koji lakoćom nadilazi ograničenja svog budžeta i pokazuje kako je za dobar film najvažniji kvalitetan zaplet. Purvis vješto gradi atmosferu napetosti i neizvjesnosti u kojoj se glavni lik pomalo počinje gubiti, sve vrijeme držeći filmska zbivanja preglednima i nepredvidljivima.

Manny (Lou Diamond Phillips) je autističan noćni portir ljigavog hotela, nedavno otpušten iz zatvorske umobolnice u kojoj je bio zatvoren zbog ubojstva. Čini se kako mu lijekovi doista pomažu, te da je sposoban samostalno živjeti. Međutim, upravo kada pomisli kako mu je život konačno sređen, u njemu se počinje pojavljivati cijela gomila sumnjivih likova, od kojih izgleda svaki želi prevariti Mannyja. Naravno, to baš i nije istina, ali kome vjerovati?

U glavnoj ulozi gledamo nekada slavnog Loua Diamonda Phillipsa, koji više nipošto nije idol tinejdžerica, ali koji pokazuje kako može kvalitetno odigrati i najteže role.


Komentari (0)

Foto