Brak je mrak (2007)

WHY DID I GET MARRIED? (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Nekada sretni parovi sada se suočavaju sa razvodima i nevjerom

 
Režija: Tyler Perry
Scenarij: Tyler Perry
Uloge: Tyler Perry, Sharon Leal, Janet Jackson, Malik Yoba, Jill Scott

Filmografija

Pred nama je zabavna i ozbiljna drama sa sretnim završetkom tako da se može nazvati i komedijom. Film o ljubavi i braku govori kroz primjere četiri bračna para.

Četiri bračna para, svi prijatelji s fakulteta, odluče zajedno provesti kraći zimski odmor u prekrasnoj planinskoj drvenoj kućici u Coloradu. Iako spremni za zasluženi odmor, svi oni sa sobom ponesu i svoje probleme: Dianein suprug Terry (T. Perry) zasićen je njezinim (S. Leal) ambicijama, prezaposlenošću i izbjegavanjem seksa; Gavinova (M. Yoba) supruga, psihologinja Patricia (J. Jackson), zaokupljena je objavljivanjem svoje najnovije knjige; brak Angele (T. Smith) i Marcusa (M. J. White) djeluje vrlo burno, na trenutke i ružno, jer je Angela gruba i agresivna; pretila Sheila (J. Scott) trpi podcjenjivanje svog supruga Mikea (R. T. Jones), koji je otvoreno prezire zbog debljine. Lavinu otkrića pokrenut će Trina (D. Boutte), lijepa, drska i zavodljiva samica, a u društvu se nađe i šerif Troy (L. Rucker), koji će se umiješati ne samo kao šerif...

Osim perspektive pripovjedača i protagonista, dodatna je perspektiva jedne od junakinja, Patricije, koja piše psihološke priručnike i drži predavanja i radionice o braku. Scenarij za film napisao je prema vlastitoj kazališnoj drami Tyler Perry, koji je film i režirao, a glumi i ulogu Terryja. Tyler Perry poznat je kao redatelj komedija, poput Dnevnika lude crnkinje. U ovome filmu angažirao je glumce s kojima je već surađivao, a glumački popis obogatio je i slavnom Janet Jackson, u ulozi Patricije, koja je za tu ulogu osvojila nagradu Imogen.


Komentari (1)

Foto