Ubrzanje (2006)

Crank (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Samo adrenalin može održati Cheva Cheliosa na životu

 
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Scenarij: Mark Neveldine, Brian Taylor
Uloge: Jason Statham, Amy Smart, Jose Pablo Cantillo, Efren Ramirez

Filmografija

Nekadašnji plaćeni ubojica koji je upravo namjeravao promijeniti svoj način života, prisiljen je brzim kretanjem tjerati svoje srce da radi, jer su mu osvetoljubivi bivši poslodavci ubrizgali smrtonosni otrov koji će mu zauvijek zaustaviti srce ako mu bilo padne ispod aktivne razine - u ovom urbanom akcijskom filmu u kojem glavne uloge glume Jason Statham i Amy Smart.

Cheva Cheliosa (Jason Stratham) iz sna budi neočekivan poziv. Mamuran je, ne može se ni pomaknuti, a srce gotovo da mu i ne lupa. S druge strane žice čuje glas nitkova Rickyja Verone (Jose Pablo Cantillo), koji mu otkriva da ga je u snu otrovao i ima samo jedan sat života. Ispostavlja se da je Chev plaćeni ubojica, slobodnjak, najveće mafijaške organizacije na Zapadnoj obali. Uhodani se posao noć prije zakomplicirao, jer je Chev pustio metu da pobjegne s namjerom da prestane biti plaćeni ubojica i da započne novi život sa svojom djevojkom Eve.
Sad se Chev mora kretati da bi ostao živ: jedini je način da spriječi djelovanje otrova koji će mu zaustaviti srce taj da mu razina adrenalina stalno bude visoka. Dok sat otkucava, Chelios privlači pozornost na ulicama Los Angelesa, sukobljavajući se sa svima koji mu stanu na put. Mora spasiti Eve iz opasnosti, ostati nekoliko koraka ispred svojih neprijatelja i naći protuotrov koji će mu spasiti život.
Poput vrtoglave vožnje prepune iznenađenja i uzbuđenja, razrađen u maniri žestokih klasika žanra u kojima nezaustavljivi glavni junak u osobnoj misiji sam protiv svih širi kaos, "Ubrzanje" će vas od samog početka ubrzanim tempom povesti u akcijsku vratolomiju koja neće usporiti do same odjavne špice. U srži punokrvni akcijski film, "Ubrzanje" će nas iznenaditi suvislom pričom te oduševiti sve poklonike žanra iznenađujućim potezima filmske kamere i sjajnom montažom tj. genijalnim kadrovima.
Glavna uloga pripala je Jasonu Stathamu, kojeg se najbolje sjećamo iz "Transportera", iako će mnogi izabrati ulogu u "Ubrzanju" kao onu koja je obilježila karijeru glumca. Kritika i javnost visokim ocjenama odmjerili su film pa stoga ne čudi da je s istom redateljsko-glumačkom postavom snimljen i drugi dio tri godine kasnije.

Komentari (13)

Foto