Dosta je pranja (1998)

NO MORE BATHS (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Grupa djece pokušava pomoći tamnoputom dobrodušnom starcu da zadrži svoje imanje

 
Režija: Timothy J. Nelson
Scenarij: Timothy J. Nelson
Uloge: Andreas Michael Lamelas, Sydney Walsh, Garrett M. Brown, Haley McCormick, ...

Filmografija

Godine 1998. nagrađena na Međunarodnom festivalu dječjeg filma u Chicagu, a godinu kasnije ovjenčana nagradom za najbolji film na međunarodnom filmskom festivalu u Santa Clariti, drama scenarista (The Penny Promise, Jumping for Joy) i redatelja Timothyja J. Nelsona (Ancient Secrets of the Bible Part II, Who Gets the House?, The Assignment) ležerno je i zabavno ostvarenje namijenjeno gledateljima svih uzrasta.

Svakog dana nakon škole dječak Keagan McPhie (A. M. Lamelas) i njegovi prijatelji iz provincijskog gradića Glenwood Springsa na povratku kući zadrže se na imanju tamnoputog Jakea Bruina (J. Mapp), dobrodušnog starca koji uživa što djeci može omogućiti bezbrižnu igru i zabavu na svom posjedu. Uz Keagana i njegovu sestru Millie (H. McCormick), na Jakeovu se imanju igraju i njihovi prijatelji među kojima su i korpulentni Danny (S. Mortimer) i pomalo agresivni Buzz Bildmore (C. Taylor). No Jake priliku koristi da bi djecu ponešto i naučio, ponajviše o borbi za prava crnaca. Kao klinac na Jakeovu se posjedu igrao i Keaganov otac William (G. M. Brown), koji je s vršnjacima i uz Jakeovu pomoć utemeljio gradski dječji sportski klub, danas trošnu baraku. William je cijenjeni okružni tužitelj koji sina i kćer Millie požrtvovno odgaja s dječakovom majkom Alice (S. Walsh). Na imanje starog crnca oko je nedavno bacio Buzzov otac Bud Bildmore (S. A. Griffin), koji se želi domoći vrijedne zemlje i na njoj izgraditi raskošne stambene zgrade...

U glavnoj ulozi je: A. M. Lamelas (The Bus Stop, Rites of Passage), čiji su partneri među ostalima S. Walsh (Tri muškarca i mala dama, Pakleni val, serije Melrose Place, Nash Bridges), G. M. Brown (Zelig, Vrtlog, Zabava s Dickom i Jane, serije Roswell, Pravda za sve, The O. C.), S. A. Griffin (Bljedoliki jahač, Krevet od ruža, serije Melrose Place, Las Vegas), J. Mapp (Neprijateljski rudnik, Pleši sa mnom, serija Hitna služba) i C. Taylor (Čitaj i plači, serija Dodir anđela).


Komentari (0)

Foto