Zasjeda (1987)

Stakeout (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

Policajac se nađe u nevolji kad se zaljubi u bivšu djevojku ubojice

 
Režija: John Badham
Scenarij: Jim Kouf
Uloge: Richard Dreyfuss, Emilio Estevez, Madeleine Stowe, Aidan Quinn

Filmografija

Film je režirao John Badham (r. 1939.), američki redatelj, koji se proslavio filmom "Groznica subotnje večeri" (1977) s Johnom Travoltom u glavnoj ulozi. Nakon tog filma postigao je dobar uspjeh filmovima "Dracula" (1979), "Plavi grom" (1983) i "Ratne igre" (1983). Godine 1993. snimio je i nastavak "Zasjede" pod naslovom "Druga zasjeda". Nakon tog filma i još nekoliko kino-filmova vratio se kao redatelj na televiziju gdje je i započeo karijeru 1969. godine.

Richard Montgomery (A. Quinn) opasni je ubojica, koji jednoga dana pobjegne iz zatvora. Detektivi FBI-a odluče staviti pod prismotru sve osobe s kojima bi mogao stupiti u kontakt. Kako im nedostaje ljudi, zamole za pomoć lokalnu policiju.
Nešto iskusniji detektiv Chris Lecce (R. Dreyfuss) i njegov mladi kolega, sretno oženjeni Bill Reimers (E. Estevez), dobiju zadatak da noću motre kuću Montgomeryjeve djevojke, konobarice Marije McGuire (M. Stowe). Maria već godinu i pol ne održava nikakvu vezu s Montgomeryjem.
Chris joj se lažno predstavi kao zaposlenik telefonske tvrtke i pod izlikom da nešto nije u redu s njezinim telefonom, potajno postavi prislušni uređaj. Njega je napustila djevojka, a Maria je zgodna i simpatična te se Chris zaljubi u nju. Dok se Chris udvara Mariji, Bill sve prisluškuje i gleda kroz teleobjektiv, uvijek na oprezu kako se ne bi pojavio zločinac Montgomery. No, što će se dogoditi kada se on pojavi?

Komentari (0)

Foto