Madison (2005)

MADISON (Originalni naziv)

drama sport

Priča o čovjeku koji se odvažio sudjelovati u Gold Cupu trkaćih brodova u Madisonu

 
Režija: William Bindley
Scenarij: William Bindley, Scott Bindley
Uloge: James Caviezel, Jake Lloyd, Mary McCormack, Bruce Dern, Brent Briscoe

Filmografija

Temeljena na uspjesima stvarnog Jima McCormicka, "Madison" je sportska drama o čovjeku koji se nije bojao sanjati i koji je svoje snove učinio snovima cijeloga grada. McCormickovu pobjedu 1971. godine redatelj i ko-scenarist William Bindley romansirao je i adaptirao, mijenjajući stvarne događaje, ali ne gubeći ništa od njihove emocionalnosti i grandioznosti. Madisonska utrka brodovima gradu predstavlja veliki ponos, i svake godine okuplja od 70 do 100 tisuća gledatelja.

Jim McCormick (James Caviezel) je majstor za popravljanje klima-uređaja, ali i veliki zaljubljenik u brodove, koji sve svoje slobodno vrijeme provodi na vodi, u svome rodnom gradiću Madisonu, u saveznoj državi Indiani. Kada je, na čuđenje svih, 1971. godine objavljeno kako će se jedna od utrka Gold Cupa trkaćih brodova održati upravo u Madisonu, Jim ne može zanijekati svoj san o sudjelovanju pa se uz pomoć skupine prijatelja baca na posao sređivanja broda za utrku. Imajući uz sebe cijeli Madison, Jim će i pobijediti na natjecanju, i time donijeti malo nade u tmuran industrijski grad.

Kao Jim McCormick, James Caviezel je ostvario jednu od svojih najboljih uloga, iako to može posvjedočiti mali broj ljudi jer je film pušten u distribuciju pune četiri godine nakon što je snimljen. Grešku sada možete ispraviti i vi.


Komentari (0)

Foto