Krvna slika (2002)

Blood Work (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Umirovljeni detektiv istražuje smrt žene koja mu je donirala novo srce

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: Brian Helgeland, Michael Connelly
Uloge: Clint Eastwood, Anjelica Huston, Jeff Daniels, Wanda De Jesus, ...

Filmografija

Temeljen na bestseleru slavnoga pisca kriminalističkih romana Michaela Connellyja, izvrsna "Krvna slika" jedan je od manje razvikanih, ali zato ništa manje kvalitetnih naslova iz posljednje faze karijere legendarne holivudske veličine Clinta Eastwooda.

Umirovljenog FBI agenta Terryja McCaleba (Clint Eastwood), kojemu je upravo transplantirano srce, unajmi Graciela Rivers (Wanda De Jesus), kako bi istražio smrt njene sestre Glorije, upravo žene čije je srce dobio. Već i prvi tragovi ukazuju na činjenicu kako bi ubojica, koji je ubojstvo odradio tako da izgleda kao slučajan čin nasilja pri provali, mogao biti serijski zločinac kojeg je Terry godinama bezuspješno lovio dok je bio u FBI-ju. Može li ostarjeli McCaleb, koji je planirao svoju mirovinu provesti odmarajući se u luci, koji ne smije voziti automobil, i koji mora spavati u pravilnim razmacima, pronaći potrebnu snagu za osvetiti ženu koja mu je produljila život?
Opet se prihvativši dvojake uloge redatelja i glavnoga glumca, Eastwood se za uobličavanje romana u scenarij obratio Brianu Helgelandu, jednom od najboljih holivudskih scenarista. Posebna poslastica filma vidjeti je poznatoga komičara Jeffa Danielsa, kojeg najviše pamtimo po nastupu u "Glup i gluplji", u potpuno drugačijoj ulozi ozbiljnog istražitelja.

Komentari (3)

Foto