Nacionalno blago: Knjiga tajni (2007)

National Treasure 2: Book of Secrets (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Ben Gates, iskusni lovac na blago, kreće u najveću pustolovinu svog života

 
Režija: Jon Turteltaub
Scenarij: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Uloge: Nicolas Cage, Justin Bartha, Diane Kruger, Jon Voight, Helen Mirren, Ed Harris

Filmografija

Za Bena Gatesa (Nicolas Cage), povijest nije samo suhoparna bilješka o tome što se dogodilo u dalekoj i već skoro zaboravljenoj prošlosti... Za njega, povijest je živa, vitalna, a katkad nudi i mogućnost pronalaska nevjerojatnog blaga. Nakon njegova velikog otkrića blaga vitezova templara, Ben je postao najpoznatiji svjetski lovac na blago... Iako on više voli naziv "čuvara blaga".

U filmu "Nacionalno blago - knjiga tajni", Ben i njegov otac, sveučilišni profesor Patrick Gates (Jon Voight), uzdrmani su otkrićem jedne od odavno izgubljenih stranica dnevnika Lincolnova ubojice Johna Wilkesa Bootha. Dnevnik je pronađen uz Boothovo tijelo kad je ubijen, međutim, nekoliko stranica istrgnutih iz dnevnika nikad nije pronađeno... Sve dosad. Iznenađujuće, čini se da informacije s te stranice optužuju njihova pretka, Thomasa Gatesa, za sudjelovanje u ubojstvu predsjednika Lincolna.
Ben mora surađivati sa svojom sad već bivšom djevojkom, arhivisticom američke povijesti Abigail Chase (Diane Kruger) i njezinim partnerom, genijalcem za tehniku, Rileyem Poolom (Justin Bartha) u pustolovini svjetskih razmjera koja se opasno približava mračnim prolazima prema tajnama Washingtona, D.C.-ja, Pariza, Londona i srca same Amerike.
Dok Ben, Patrick, Abigail i Riley marljivo otkrivaju znakove koji bi mogli drastično promijeniti povijest, i njihove živote, njihova se potraga za povijesnom istinom pretvara u lov na možda najtajnovitiju i najbolje čuvanu knjigu na svijetu, a odatle u lov na čuveno mitološko blago. Unatoč Patrickovu protivljenju, Ben ima i tajno oružje - svoju prekrasnu majku i Patrickovu bivšu ženu, profesoricu Emily Appleton (Helen Mirren) - koja s Patrickom nije razgovarala 32 godine. I ona će uskoro biti uvučena u ovu spletku, ali ekipa nije jedina koja traži odgovor.

Komentari (3)

Foto