Najkorisniji primat (2000)

MVP: MOST VALUABLE PRIMATE (Originalni naziv)

komedija obiteljski sport

Čimpanza spletom okolnosti postane glavna zvijezda kanadskog hokejaškog kluba

 
Režija: Robert Vince
Scenarij: Robert Vince, Anne Vince
Uloge: Kevin Zegers, Jamie Renée Smith, Bernie, Louie, Mac, Ingrid Tesch, ...

Filmografija

"MVP: Najkorisniji primat" prvi je u nizu serije humorističnih filmova s čimpanzama kanadskog filmskog para Roberta i Anne Vince.Vrlo dopadljiv uradak koji izvrsno kombinira humor i napetost, istodobno afirmirajući obiteljske vrijednosti, dobrotu i pravednost.

Jack je trogodišnji čimpanza kojeg dobri dr. Kendall uči znakovnom jeziku u sklopu svog eksperimenta. Pohlepni dr. Peabody nije zadovoljan Jackovim napretkom i odluči ga prodati medicinskom istraživačkom laboratoriju. Dr. Kendall boji se za Jackovu sudbinu i želi ga spasiti, no iznenada umre od srčanog udara, a Jack igrom slučaja završi u snježnom kanadskom gradiću. Tamo ga otkrije gluha djevojčica Tara Westover, čiji stariji brat Steven je talentirati igrač hokeja na ledu. Steven otkrije Jackov nesvakidašnji hokejaški dar i uz trenerovo dopuštenje priključi ga ekipi. Ubrzo se Jack pretvori u glavnog golgetera, a njegova ekipa postaje hit međuškolskog prvenstva. Hokejaš čimpanza izaziva veliku pozornost javnosti, pa ga gledajući televiziju zapazi i dr. Peabody.

U ulozi čimpanze Jacka izmijenile su se tri životinje - Bernie, Louie i Mac, dok glavne ljudske uloge Stevena i Tare tumače mladi K. Zegers i J. R. Smith. Kevina pamtimo po glavnoj ulozi u serijalu "Air Bud", dok će se Tare mnogi sjetiti po ulozi kćerkice u filmu katastrofe "Danteov vrh", a kasnije se pojavljivala u pojedinim epizodama serije kao što je Hitna služba. Nastup u "Danteovom vrhu", a potom i epizodi Hitne službe, donijeli su joj uglednu Nagradu za mlade umjetnike, za koju je bila nominirana i za nastup u ovom filmu.


Komentari (0)

Foto