San o Americi (2003)

IN AMERICA (Originalni naziv)

drama romantika

Topla i potresna drama o obiteljskim odnosima, siromaštvu, tugovanju i prijateljstvu

Režija: Jim Sheridan
Scenarij: Jim Sheridan, Naomi Sheridan, Kirsten Sheridan
Uloge: Paddy Considine, Samantha Morton, Sarah Bolger, Emma Bolger, Djimon Hounsou

Filmografija

Irski filmski i kazališni redatelj, dramatičar, scenarist i producent Jim Sheridan svoj je prvi film, "Moje lijevo stopalo", režirao tek u četrdesetoj godini i postao svjetski poznat.Scenarij su zajednički napisali Jim Sheridan i njegove dvije kćeri, Naomi i Kirsten Sheridan.Film je prikazan na festivalima od San Diega do Bangkoka, gdje je osvojio naklonost publike i kritičara te ukupno petnaest nagrada.

Opširnije

Mladi irski par Johnny (P. Considine) i Sarah Sullivan (S. Morton) sa svojim djevojčicama Christy (S. Bolger) i Ariel (E. Bolger) iz Kanade ulaze u SAD, nakon što su policajce uvjerili da su na godišnjem odmoru. No obitelj Sullivan, koja je nedavno doživjela tragediju - umrlo je njihovo najmlađe dijete, sin Frankie - zapravo želi ostati u Americi. Odlaze u New York i pronalaze stan u zgradi u kojoj žive narkomani i dileri.

Johnny pokušava naći posao kao glumac, no bezuspješno odlazi na mnoge audicije i mora noću raditi kao taksist. Sarah počne raditi kao konobarica u kafiću, ali uskoro ostane trudna. Iako je trudnoća rizična i mogli bi umrijeti ili ona ili dijete, Sarah ne želi pobaciti. Christy i Ariel u zgradi pronalaze neobičnog prijatelja, crnca Matea (D. Hounsou). Mateo živi sam, bavi se slikanjem i povremeno na sav glas urla. Kad Sarah ode u bolnicu, u bolnicu mora i Mateo.

 

Video

Foto

Komentari (0)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >