Duma (2005)

DUMA (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Dirljiva priča o prijateljstvu dječaka i divlje mačke po imenu Duma

 
Režija: Carroll Ballard
Scenarij: Carol Cawthra Hopcraft, Xan Hopcraft
Uloge: Alexander Michaletos, Eamonn Walker, Campbell Scott, Hope Davis

Filmografija

Temeljen na rado čitanoj knjizi Carol i Xana Hopcrafta, po kojem je glavni lik i dobio ime, obiteljski film "Duma", redatelja Carrolla Ballarda topla je priča o prijateljstvu i ljubavi. Spajajući dramske elemente s egzotičnim lokacijama Južne Afrike, Ballard je snimio film koji će jednako očarati koliko i dirnuti.

Xan (Alexander Michaletos) i njegov otac Peter (Campbell Scott) pronađu malu divlju mačku i daju joj ime Duma, što na swahiliju znači čita i vrlo brzo je prihvate kao člana obitelji. Dječak i čita postaju nerazdvojni prijatelji, kao da pripadaju istoj vrsti. Međutim, kada Duma malo odraste, Xanov otac dječaku kaže kako je vrijeme da se životinja vrati u svoj pravi dom. Iako tužan zbog rastanka, dječak shvaća kako Duma neće moći preživjeti ne vrati li se što prije u svoje prirodno stanište. Na putovanju na koje će s ocem krenuti kako bi vratio Dumu tamo gdje pripada, Xan će naučiti kako se mnogo toga mijenja, ali ne i ljubav.
Prava zvijezda filma jest životinja koja glumi Dumu, a doista dirljiv i dojmljiv nastup ostvario je Alexander Michaletos kao dječak koji se mora pomiriti s rastankom od svog prijatelja.

Komentari (3)

Foto