Babylon A.D. (2008)

Babylon A.D. (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Bivši vojnik a sada plaćenik kreće na iznimno opasnu i važnu misiju

 
Režija: Mathieu Kassovitz
Scenarij: Maurice G. Dantec, Eric Besnard
Uloge: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Gerard Depardieu, Melanie Thierry

Filmografija

Nakon uspješnih horora "Gotika“ te krimića "Grimizne rijeke“, Mathieu Kassovitz našao se u ulozi redatelja futurističkog trilera "Babylon A.D.“, koji je prije svega namijenjen ljubiteljima znanstvene fantastike te akcijske zvijezde Vina Diesela.

Moćni kriminalac Gorsky (Gérard Depardieu) unajmio je plaćenika Tooropa (Vin Diesel) da dovede časnu sestru Auroru iz ruskog samostana u New York. Na putu do New Yorka, Aurora (Mélanie Thierry), njena štićenica Rebeka (Michelle Yeoh) i Toorop meta su brojnih plaćenika koji žele ugrabiti Auroru. Toorop shvaća da ona ima posebne sposobnosti, a pri dolasku u New Yok doznaju da je samostan iz kojeg ona dolazi bio napadnut i uništen. Kada mu Aurora otkrije da je djevica i da je trudna s dvoje djece, Toorop shvati da su mnogi životi u pitanju.
Vizualno perfektno odrađen, prepun ubojito brzih akcijskih scena, specijalnih efekata i intrigantnog zapleta, "Babylon A.D." veliki je kino hit iz 2008., u kojemu su nas, osim glavnog aduta - ultimativne akcijske i glumačke gromade Vina Diesela, ugodno iznenadili Michelle Yeoh i Mélanie Thierry, a Gérard Depardieu, iako u manjoj ulozi, dokazao koliko je velik glumac. Ako volite vrtoglavu akciju i želite doznati kako je redatelj zamislio izgled najuzbudljivijeg grada na svijetu u skoroj budućnosti, nećete odvajati pogled od ovog uzbudljivog filma niti sekundu.

Komentari (9)

Foto