Golf klub (1980)

CADDYSHACK (Originalni naziv)

komedija sport

Šaljive zgode i nezgode zaposlenika eksluzivnog golf kluba

 
Režija: Harold Ramis
Scenarij: Harold Ramis, Brian Doyle-Murray
Uloge: Bill Murray, Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Ted Knight

Filmografija

"Golf klub" je klasičan prototip komedije prepune gegova i njen je možda najbolji predstavnik. Iako se čini kako je komediju manje zahtjevne fabule, prepune smiješnih smicalica lako napraviti, nebrojeni su dokazi u povijesti filmske umjetnosti kako se radi o jednom od najzahtjevnijih žanrova koji prečesto rezultira očajnim filmovima..

Rodney Dangerfield, Bill Murray i Chevy Chase toliko će promijeniti koncepciju golfa da tu igru više nećete doživljavati kao bezopasnu zabavu privilegiranih. Igra se samo na pobjedu, posljedice su nebitne!

Mjesto radnje je ekskluzivni golf klub, koji će poharati uragan u likovima Ala Czervika (Rodney Dangerfield), Carla Spackera (Bill Murray) i Tyja Webba (Chevy Chase). Svi članovi kluba su, naravno, bogati i nastrani, a zaposlenici kluba, kao što to obično biva, nisu bogati i još su nastraniji.Glavni nosač palica, Ty, učinit će gotovo sve kako bi zaradio novac za studiranje, a Carl je smotani zaposlenik koji održava golf terene i koji će napraviti sve kako bi se riješio krtice koja mu stalno zagorčava život.

 "Golf klub" je sve samo ne dosadan. Naprotiv, Bill Murray, jedan od najvećih glumaca današnjice i sinonim komedije 80-ih, Chevy Chase i Rodney Dangerfield, neizmjerno smiješni i neodoljivi, apsolutno su pridonijeli zabavi. Film je jedan od najvećih klasika svog žanra koji vam, koliko god puta ga gledali, ostavlja mogućnost za još jedno uživanje pred ekranom. Na kraju ne smijemo zaboraviti na režisera Harolda Ramisa koji je zaslužan za "Analiziraj ovo", "Beskrajni dan" i, noviji kino hit, "Ledena žetva", što samo potvrđuje da je film remek-djelo koje u svojih 100 minuta obećava salve smijeha.


Komentari (0)

Foto