Praznici iz pakla (2003)

NATIONAL LAMPOON'S HOLIDAY REUNION (Originalni naziv)

komedija

Uglađena građanska obitelj odalzi u posjet ekscentričnim dalekim rođacima sa sela

 
Režija: Neal Israel
Scenarij: Dennis Rinsler, Marc Warren
Uloge: Bryan Cranston, Judge Reinhold, Penelope Ann Miller, Hallie Todd, Meghan Ory

Filmografija

Komičarska franšiza National Lampoon zaslužna je za neke od najboljih komedija s kraja dvadesetog stoljeća, ali "Praznici iz pakla" se ni uz najbolju volju ne mogu svrstati uz kvalitativni vrh u koji spadaju, recimo, "Animal House" ili "National Lampoon's Movie Madness". Međutim, to nipošto ne znači kako u ovome filmu, redatelja Neala Israela, nedostaje urnebesnih scena jer je prepoznatljiva priča o sukobu građanskog i seoskog načina života doista plodno tlo za tip humora kakav franšiza gaji.

Sve što doktor Mitch Snider (Judge Reinhold) želi svojoj obitelji jesu tradicionalno provedeni praznici s rođacima. Ali, postoji jedan problem - Sniderovi, naime, nemaju rođake. Ili su barem tako mislili sve dok poštom ne dobiju pozivnicu za posjetu od davno izgubljenog rođaka Woodrowa (Bryan Cranston). Međutim, Woodrow i njegov dio obitelji žive seoskim životom koji se uvelike razlikuje od onoga uglađene doktorove građanske obitelji. Kako će svi oni podnijeti sudar svjetova?

U glumačkoj ekipi ističe se Penelope Ann Miller, ali ne kvalitetom role, jer su svi glumci doista uspješni u izazivanju smijeha, nego svojim statusom jedne od cjenjenijih glumica u Hollywoodu.


Komentari (0)

Foto