petak, 03.04.2020 20:05

Katarina Velika (2014)

Ekaterina (Originalni naziv)

drama povijesni

Kostimirana serija o jednoj od najznačajnijih žena europske povijesti 18. stoljeća

sez.1 ep.2Friederike pokušava sve kako bi Petra III. nagnala da se zaljubi u nju - uči ruski jezik i prikazuje se u najboljem svjetlu - vrlo oštroumna i uglađena, spremna je na sve kako bi šarmirala člana ruske carske obitelji. Uloge: Marina Aleksandrova, J. Aug, A. Jacenko, M. Gavrilov, M. Starodubov, P. Nesterov. Scenarist: Arif Alijev Redatelji: Aleksandar Baranov, Ramil Sabitov Produkcija: Ruska državna televizijska i radijska kompanija, 2014. Urednica: Ranka Horvat
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Marina Aleksandrova, Aleksandr Yatsenko, Vladimir Yaglych, Sergey Koltakov

Filmografija

Caričin lik na ekran su prenijeli popularni ruski redatelji Aleksandar Baranov i Ramil Sabitov pod umjetničkim nadzorom oskarovca Vladimira Menjšova.

Kći osiromašenog pruskog kneza sprema se udati za budućeg ruskog cara Petra III. Mašta o ljubavi, ali car više voli ratne igre i slabo ga zanimaju žene. Njezina djevojačka nevinost nestaje u razvratnosti, blagu narav zamjenjuje hladni bijes, a svoju usamljenost preusmjerava u težnju za moći. Ta ojađena mlada žena puna snage osvajat će zemlje i srca, birati grenadire za ljubavnike, gušiti pobune i održavati veze s istaknutim europskim misliocima. Postat će Katarina Velika! Treća sezona: 1774. Ugrožena je vladavina velike i moćne Katarine. Traje rusko-turski rat i prazni carsku riznicu. Pojavljuju se brojni samozvanci koji pretendiraju na prijestolje. Seljački ustanak u punom je jeku, pod vodstvom Jemeljana Pugačova, koji se proglasio Petrom III. Opasnost prijeti i na dvoru: velikaši žele predati prijestolje njezinu najstarijem sinu Pavlu. Katarinu i u privatnom životu more brige. Izgubila je nadu da će imati dijete s knezom Potemkinom. Ima nove ljubavi, nove miljenike. Ali najveća i najvažnija caričina ljubav sama je Rusija. Katarina mora donijeti odluke koje će odrediti sudbinu njezina prijestolja i carstva.

Komentari (2)

Foto