Cura na zadatku 2: Lijepa i naoružana (2005)

MISS CONGENIALITY 2: ARMED & FABULOUS (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Lijepa i opasna tajna agentica kreće osloboditi dvoje prijatelja iz ruku otmičara

 
Režija: John Pasquin
Scenarij: Marc Lawrence, Katie Ford
Uloge: Sandra Bullock, Regina King, Enrique Murciano, William Shatner, ...

Filmografija

Nastavak vrlo uspješne i rado gledane kriminalističke komedije koja je početkom tisućljeća očarala publiku, "Cura sa zadatkom 2: Lijepa i naoružana" dostojan je nasljednik prvog dijela, jednako zabavan i napet. Redatelj John Pasquin jednako je vješt u režiranju komičnih scena koje se uglavnom temelje na diskrepanciji svjetova tajnih agenata i izbora ljepote, kao i u čistim akcijskim scenama koje bi se lako mogle uklopiti u pravi triler.

Nakon što je uspješno spriječila napad na izboru za miss Sjedinjenih Američkih Država, na koji se bila prijavila inkognito, kao natjecateljica, FBI agentica Gracie Hart (Sandra Bullock) postala je prava medijska zvijezda. Čini se kako Gracie sada sve manje radi svoj pravi posao, jer mnogo više vremena provodi u salonima za uljepšavanje, što je dio promotivne kampanje njezine knjige. Naravno, ni samom FBI-u takva situacija ne smeta jer je svaki, a pogotovo pozitivan, publicitet dobar i poželjan. Kada Graciene prijatelje, pobjednicu izbora Cheryl (Heather Burns) i najavljivača Stana (William Shatner), u Las Vegasu otmu nepoznati počinitelji, Gracie se vraća poslu i odlazi ih spasiti, zbog čega se sukobljava sa svojim šefovima koji se boje da bi mogli izgubiti svoje zaštitno lice.
Film svojom odličnom ulogom opet nosi Sandra Bullock te je gotovo nemoguće zamisliti glumicu koja bi podjednako uvjerljivo odradila i scene na pisti za missice i akcijske scene s pištoljem u ruci. Svoje su nastupe iz prvog dijela reprizirali William Shatner i Ernie Hudson, a dodatak ekipi, među ostalima, jest i Regina King, u ulozi Graciene tjelohraniteljice.

Komentari (3)

Foto