Smrt na bogosloviji (2003)

DEATH IN HOLY ORDERS (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektiv Scotland Yarda istražuje zagonetno ubojstvo u izoliranoj vjerskoj zajednici

 
Režija: Jonny Campbell
Scenarij: P.D. James, Robert Jones
Uloge: Martin Shaw, Jesse Spencer, Christopher Fox, Alan Howard, Alex Avery

Filmografija

"Smrt na bogosloviji" ima sve kvalitete izvrsne miniserije - osobit osjećaj za detalje, po čemu je prepoznatljiva P. D. James, autorica romana prema kojem je mini-serija snimljena, te složeno i vjerojatno kažnjivo djelo samo su neke od njih. Serija nadasve uvažava forenziku i obiluje napetošću prave kriminalističke priče.

Martin Shaw, gledateljima poznat kao glavni lik serije "Sudac John Deed", u ovoj seriji glumi detektiva Adama Dalgleisha iz Scotland Yarda, koji istražuje izoliranu vjersku zajednicu čiji je sklad zauvijek narušilo ubojstvo studenta.

Radnja je smještena na St. Anselmu, anglikanskom teološkom fakultetu u zabačenom gradiću na britanskoj obali. Nakon što je pronađeno truplo studenta, njegov imućni otac zatraži da Scotland Yard dokaže da se doista radilo o nesretnom slučaju. Dalgleish često je kao dijete dolazio u St. Anselm pa odluči ponovno otići onamo ne očekujući ništa više od nostalgičnog povratka sjećanjima i suhoparnog pregleda podastrtih dokaza. No, ništa nije kakvim se čini te se Dalgleish nađe u vrtlogu najstrašnijeg i najzagonetnijeg slučaja u svojoj detektivskoj karijeri.

Mnogi su došli u posjet fakultetu u večer njegova dolaska, ali ne svi s dobrim namjerama. Jedan od njih kući se neće vratiti živ. Budućnost fakulteta je upitna: pritisak da se zatvori sve je veći. Napetost je golema, nitko se ne čini potpuno nevinim i svakog progone vlastiti demoni. Intrige, sukobi i tajne izbijaju na površinu dok fakultet razara svetogrdno i jezovito ubojstvo.


Komentari (0)

Foto