Nemoj me zaboraviti (1999)

FORGET ME NEVER (Originalni naziv)

drama

Priča o cijenjenoj pravnici i njezinom tragičnom borbom s Alzheimerovom bolešću

 
Režija: Robert Allan Ackerman
Scenarij: Renee Longstreet, H. Haden Yelin
Uloge: Mia Farrow, Martin Sheen, Colm Feore, Robert Maxwell

Filmografija

"Nemoj me zaboraviti", drama redatelja Roberta Allana Ackermana, ekranizacija je bestselera "Living In The Labyrinth", autobiografije američke pravnice Diane Friel McGowin, u kojoj je opisala svoju tragičnu borbu s Alzheimerovom bolešću. Ma koliko to već bila otrcana tvrdnja, ovaj film još će nam jednom pokazati kako upravo život piše najpotresnije drame.

Diana McGowin (Mia Farrow) cijenjena je pravnica koja zavidnim uspjehom usklađuje svoj vrlo zahtjevan posao s obavezama i odgovornošću prema obitelji. U svojim srednjim četrdesetima, međutim, Diana odjednom počne zaboravljati različite stvari, bez ikakvog povoda. Ispočetka se ponaša kao da je sve u redu, ali slučajevi zaboravljanja sve su češći i češći te se Diana protiv sve jače panike bori pomoću brojnih papirića - podsjetnika.

Sad već potpuno ustrašena, ona odlazi doktoru koji joj dijagnosticira jedan oblik Alzheimerove bolesti, koju je naslijedila od majke. Baš poput nje, i Diana odluči skrivati svoju bolest od obitelji, što ozbiljno pomuti njezin odnos s mužem Jackom (Martin Sheen), koji nikako ne može dokučiti uzroke ženine tajanstvenosti.

Delikatnu ulogu žene koju budućnost vodi u potpuni mrak, ali koja ni unatoč tome ne gubi hrabrost i nadu, odigrala je jedna od najvećih holivudskih heroina, Mia Farrow ("Rosemaryna beba", "Hannah i njezine sestre"), koja ni u svojim poznim godinama nije izgubila ništa od rijetko viđene sposobnosti potpunog uživljavanja u lik osobe koju glumi. Njezinog muža Jacka utjelovio je također iskusni Martin Sheen, koji nove vrhunce karijere doživljava izvrsnim portretiranjem američkog predsjednika u hvaljenoj seriji "Zapadno krilo".


Komentari (0)

Foto