Crkni ljepotice (1999)

Drop Dead Gorgeous (Originalni naziv)

komedija

Borba dviju tinejdžerica koje pod svaku cijenu žele pobijediti na teen natječaju za miss

 
Režija: Michael Patrick Jann
Scenarij: Lona Williams
Uloge: Denise Richards, Kirsten Dunst, Kirstie Alley, Ellen Barkin, ...

Filmografija

Snimljen tehnikom mockumentaryja, ili lažnog dokumentarca, "Crkni ljepotice" redatelja Michaela Patricka Janna iznimno je zabavan, duhovit, ali i subverzivan film, koji se usudio pogledati s one strane brojnih izbora ljepote, kakvih u Americi ne nedostaje te razotkriti sve njihove anomalije. Negdje na pola puta između prave i crne komedije, film je ujedno i prikazivanje motiva zbog kojih se djevojke na takve izbore prijavljuju pa ćete se gledajući ga istovremeno smijati i razmišljati.

U Mount Roseu, malom gradu u Minnesoti, svake se godine održava izbor ljepote za tinejdžerice, u kojem većina mjesnih cura sudjeluje samo zato jer nemaju što drugo raditi i zato što je to tradicija. Međutim, neke natjecateljice imaju ozbiljnije, konkretnije motive. Amber Atkins (Kirsten Dunst) želi se domoći novca za školarinu, kako bi si mogla osigurati odlazak iz gradića i mogućnost da postane poput svoga uzora, novinarke Diane Sawyer. Rebecca Leeman (Denise Richards) je kći najbogatijeg čovjeka u gradu, a njena majka Gladys (Kirstie Alley) bivša je pobjednica natječaja i šefica organizacijskog odbora zbog čega kruži priča kako je ishod natjecanja unaprijed dogovoren. U gradu je i televizijska ekipa koja će popratiti sva događanja oko izbora. No već prije samog početka počinju se događati neobični događaji.
Ne čudi da u filmu smještenom u ovakav milje glumačku ekipu gotovo u potpunosti sačinjavaju žene, a jednako su briljantne u vrijeme snimanja još mlađe Kirsten Dunst, Denise Richards ili Brittany Murphy, kao i iskusne gospođe u najboljim godinama Kirstie Alley, Ellen Barkin ili Allison Janney.

Komentari (5)

Foto