petak, 19.04.2024 20:00

Izgubljeni (2004)

LOST (Originalni naziv)

triler drama avantura

Grupa preživjelih na misterioznom otoku unatoč nesuglasicama mora udružiti snage kako bi preživjeli

sez.1 ep.10Prva sezona serije Izgubljeni obiluje misterijima, a govori o 48 putnika preživjelih nesreću zrakoplova Oceanic Air na letu 815., koji se nađu u škripcu na nepoznatom otoku sa slabim izgledima za spas.
 
Režija: Jeffrey Lieber
Scenarij: Damon Lindelof
Uloge: Jorge Garcia, Naveen Andrews, Matthew Fox, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, ...

Filmografija

Serija 'Lost' je fenomen u svom žanru, jer je kultni status osvojila i prije no što je prva sezona snimljena do kraja. Prvu epizodu na američkoj postaji ABC gledalo je 18.65 milijuna gledatelja, a početak druge sezone pribavio je Izgubljenima titulu najgledanije jesenske premijere desetljeća. Više od 23 milijuna gledatelja pratilo je debi druge sezone najbolje dramske serije 2005.

Najmisterioznija svjetska serija donosi odgovore i neka nova pitanja. Koliko dugo će Jack, Kate i Sawyer biti zatočeni kod Drugih. Koga će izabrati Kate? Jacka ili Sawyera? Jack će imati Benov život u svojim rukama. Desmond će predviđati budućnost. Saznat ćemo što se događa s trudnicama na otoku. U Jackovom životu pojavit će se nova žena. Locke je otpočetka najbliži tajni otoka. Hoće li mu Ben otkriti najvažnije stvari? Jedan preživjeli svjesno će žrtvovati svoj život kako bi spasio ostale.

Scenarij u kojemu misteriozni otok nastanjuju ljudi koji i sami donose vlastite tajne gledatelje drži u stalnoj napetosti. Sami glumci i producenti smatraju da ljudi, kada odgledaju kraj jedne epizode, umiru za time da saznaju što će se dalje dogoditi'. Nije daleko od istine, jer postoje teorije da su dr. Jack, bivša zatvorenica Kate, rock zvijezda s jednim hitom Charlie, irački vojni veteran Sayid i tajnovit čovjek Locke zapravo 'sve to umislili', 'vratili se u prošlost' ili 'su mrtvi'. Kritičari smatraju da serija vrvi nerealističnim situacijama i zanimljivim likovima što je recept za dugi televizijski vijek.

Grupa prijatelja, neprijatelja i osoba povezanih obiteljskim vezama mora nastaviti udruživati snage i nakon 40 dana na otoku kako bi preživjela. Otok skriva brojne tajne, uključujući misteriozno glasanje stvorenja koja vrebaju iz džungle i lede im krv u žilama, te vlastite mračne priče s kojima se suočavaju na ovom neobičnom mjestu izgubljenih, a sada postoje i Drugi.


Komentari (14)

Foto