V.I. Warshawski (1991)

V.I. Warshawski (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Privatna detektivka istražuje ubojstvo bivšeg hokejaša, oca trinaestogodišnje kćeri

 
Režija: Jeff Kanew
Scenarij: Sara Paretsky, Edward Taylor
Uloge: Kathleen Turner, Jay O. Sanders, Angela Goethals, Charles Durning

Filmografija

Victoria "V.I" Warshawski (K. Turner) privatna je detektivka iz Chicaga. Kada netko ubije njezinog novoga dečka, ona odluči istražiti zločin. Sprijatelji se sa žrtvinom kćeri Kat (A. Goethals) i one zajedno pokušavaju riješiti slučaj.

V. I. Warshawski (K. Turner) je privatna istražiteljica koja se ponaša kao tvrda žena oštra na jeziku, muškobanjastog ponašanja, a u stvari je pritajena romantičarka i cinik s idealima, poput svih velikih muških detektiva, grubijana tvrdih mišića i nježnog srca. Slabost su joj crvene cipele.

Jedne večeri u svom omiljenom baru sretne bivšeg hokejaša Boom-Booma Grafalka (S. Meadows), koji joj se svidi. Na njezino iznenađenje, Boom-Boom joj nešto kasnije dovede svoju trinaestogodišnju kćer i zamoli da je pričuva. Iste večeri on pogine u eksploziji, a kći unajmi V. I. da istraži tko joj je ubio njezinog tatu. Priča dalje otkriva kako stare obiteljske tajne vode do osvete i zločina.

V. I. Warshawski junakinja je serije kriminalističkih romana Sare Paretsky, hrabro i marljivo njuškalo koje je ženski pandan slavnih privatnih detektiva Philipa Marlowea i Sama Spadea, a sada je, kao i oni, dobila i svoj film.

 


Komentari (0)

Foto